"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2021.06.05.

Íme a trükk, amitől tökéletes lesz a marhapörkölt

Ahány ház, annyi szokás. Ez igaz a marhapörköltre is. Mutatunk egy receptet, amit ha követsz, az étel mindenkinek ízleni fog.

Szerző Sors Edina

Egy jó marhapörkölt idén sem maradhat ki a nyári családi étlapról. Készítheted a konyhában és természetesen bográcsban is a szabadban. Isteni receptet mutatunk. Marhapörkölt nélkül szinte nincs is nyár!

Marhapörkölt Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 g fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 ek olaj, vagy zsír
  • 2 dl vörösbor
  • só,bors, majorána
  • Így készítsd el:

  • Mosd meg a húst és tisztítsd meg a hártyáktól. Vágd fel apró kockákra. A hagymát, a fokhagymát pucold meg és vágd össze.
  • Olajon piritsd meg a hagymát. Vedd le a tűzről, szórd rá a pirospaprikát. Add hozzá a húst, és a tüzön pirítsd kissé le.
  • Paprikát, paradicsomot öblítsd le, vágd össze, és add a húshoz. Majd öntsd fel a borral, sózd, borsozd, fűszerezd majorannával. Lefedve párold. Amikor elfőtte a levét, adj hozzá vizet. Ne sokat tegyél hozzá, hanem apránként. Fontos, hogy a hús sűrű lében párolódjon.
  • Főzési idő: nagyjából 2 óra. Nokedlivel, tarhonyával vagy főtt burgonyával, esetleg knédlivel isteni. A kovászos uborkát se fejtsd el hozzá.
  • Jó étvágyat!

    Tipp: Természetesen a vörösbor elhagyható, de nagyon feldobja az ételet, mi ezért beletettük! Az alkoholtartalma elfő, emiatt nem kell aggódni. És ne feledd, zsírral készítve az igazi!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek