FAZÉK

Készíts zöldséglekvárt bolti ételízesítő helyett! - Recept

Vigyél új szint, új ízeket a konyhádba. Szabadulj meg a tartósítószerektől, adalék és ízfokozó anyagoktól! Készíts egészséges ételízesítőt!
  • Szerző: Ripost

A zöldségkrém kitűnő az ételek ízesítésre, levesekbe, húsok mellé,  tésztákra, vagy akár mártogatósnak is. Magában melegen, vagy hidegen fogyaszthatók és nagyon egészségesek!

Magas rosttartalmuk miatt érdemes beépíteni a napi étrendünkbe is.

A zöldségkrém alapja mindenféle fűszer és zöldség lehet, szezon és ízlésed szerint készítheted, amolyan mindent bele recept. De a fantáziádat is szabadjára engedheted, így mindig újabb és újabb variációban készítheted.

Zöldségkrém

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg fehér répa
  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg paprika
  • 25 dkg zeller
  • 25 dkg hagyma
  • 50 dkg karfiol
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 25 dkg paszternák
  • 25 dkg karalábé
  • 1 darab gyömbér
  • 1 fej  fokhagyma
  • 2 csomag petrezselyem
  • 2 csomag zellerzöld
  • 1 csomag  lestyán
  • kb 1 kg só, ízlés szerint

Így készítsd:

  1. Tisztítsd meg a zöldségeket, majd daráld, aprítsd.
  2. Keverd jól össze a zöldségeket a sóval.
  3. Kanalazd sterilizált üvegekbe.
  4. Önts a tetejére pici olajat. Az olaj és a só tartósítja a zöldségkrémedet.

Ha szárítottan is szeretnél ételízesítőt, így készítsd!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?