RETRO RÁDIÓ

A legfinomabb hétvégi reggeli: Villámgyorsan kész az isteni zabpalacsinta

A legfinomabb hétvégi reggeli: Villámgyorsan kész az isteni zabpalacsinta
Létrehozva2021. 02. 06. 07:40

Megnyalja mind a tíz ujját a család a zabpalacsinta után, az fix! Finom és egészséges napindító cukor nélkül. Mutatjuk a szuper receptet!

Szinte nincs is, aki ne szeretné a palacsintát; ám ha a nagy rohanásban kevés az idő főzőcskézni, nem szívesen áll neki az ember. A zabpalacsinta viszont hihetetlen gyorsan elkészül, finom, könnyű, és mindenki imádni fogja. Ezt az egészséges finomságot tálalhatod cukormentes lekvárral vagy mézzel, de önmagában, porcukorral meghintve is tökéletes reggeli. Ráadásul akkor is ehetsz belőle, ha éppen diétázol: a zabpalacsinta ugyanis egyáltalán nem hizlal.

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

Fotó: Ripost

 

  • 5 ek. zabpehely
  • 2 ek. zabpehelyliszt
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 mk. vanília kivonat
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 dl tej vagy mandulatej
  • Elkészítés:

    Fotó: Ripost

  • Öntsd a zabpehelyre a tejet, hagyd egy kicsit állni.
  • Add hozzá a tojást, a vaníliát, a sütőport és a sót, majd keverd csomómentesre a masszát. A zabpehelyliszttel tudod beszabályozni a sűrűségét – igény szerint.
  • Forrósíts fel egy serpenyőben egy kevés zsiradékot: ez lehet olaj, margarin vagy kókuszzsír.
  • Ezután süsd barnára mindkét oldalát.
  • Házi lekvárral tálalva a legfinomabb! Tálaláskor pici porcukorral édesítheted.

    Fotó: Ripost

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.