FAZÉK

Letarolta a TikTok-ot ez a tésztarecept, zokognak az olaszok

Amikor ez a tésztarecept elkezdett terjedni a TikTok-on, több üzletből elkapkodták a feta sajtot. A fetapasta pár perc alatt kész, laktató és elképesztően finom!

A TikTok nevű közösségi oldal a remek konyhai ötletek tárháza lett. Ez a tésztarecept pedig viharos gyorsasággal terjed, minden háziasszony ki akarja próbálni. Az a legjobb benne, hogy egyszerű és fél óra alatt készen is van. Az új tésztarecept segítségével könnyedén tálalhatsz finom, mediterrán ízvilágú vacsorát a családnak. Lássuk, hogyan készül a görög és az olasz konyha legjobb pillanatait egyesítő, zöldfűszeres, paradicsomos, olvasztott sajtos fetapasta!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

A legjobb mediterrán tésztarecept: fetapasta

Hozzávalók:

  • két marék koktélparadicsom vagy 3 nagyobb paradicsom kockákra vágva
  • 20 dkg (egy csomag) feta sajt
  • 25 dkg (egy csomag) tészta, pl. penne, kagylótészta vagy orsótészta
  • 2-3 gerezd összenyomott fokhagyma, ízlés szerint
  • olívaolaj
  • szárított oregano
  • egy kezeletlen citrom héja vagy egy kiskanál szárított, reszelt citromhéj
  • friss bazsalikom
  • az ízesítéshez só, bors ízlés szerint
@recipesFeta is FAMOUS?? @everything_delish #fetapasta #fetacheese #fetarecipe #pastarecipe #easyrecipe #easycooking #stepbystep #winterfood #foodietok♬ Aesthetic – Xilo

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  2. A paradicsomot öntsd bele egy jénai edénybe, csepegtess rá olívaolajat, és jól forgasd össze vele.
  3. Adj hozzá pár gerezd összenyomott fokhagymát, sózd és borsozd meg, és ezekkel is forgasd össze. Számíts rá, hogy a feta sajt maga is sós, így figyelj, hogy ne sózd túl.
  4. A nagy hasáb feta sajtot helyezd el a paradicsomkupac közepén egészben. Csepegtess rá olívaolajat, és szórd meg szárított oreganóval és reszelt citromhéjjal. Más fűszerekkel pl. chilipehellyel is kísérletezhetsz.
  5. Told be a tálat az előmelegített sütőbe, és süsd 20-30 percig, amíg a paradicsom megsül, a feta pedig megolvad. Közben főzd meg a tésztát sós vízben.
  6. Vedd ki a jénait a sütőből, és szórd rá a paradicsomra az apróra vágott vagy tépkedett friss bazsalikomot (szárítottat is használhatsz). Egy kanállal nyomd szét a sajtot, keverd össze a sült paradicsommal – ez a fetapasta tésztaszósza.
  7. Add hozzá a kifőtt tésztát, és forgasd össze. Máris tálalhatod, hiszen a fetapasta forrón a legfinomabb

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Charlotte Bowen (@charbowen85) által megosztott bejegyzés

Így készül a villámgyors verzió

Ha még gyorsabban szeretnél elkészülni, ne vacakolj a sütővel. Egyszerűen tedd serpenyőbe a paradicsomot, csepegtesd hozzá az olívaolajat és dobd rá a feta sajtot, közepes lángon 10 perc alatt remek szósz lesz. Közben főzd ki a másik rózsán a tésztát. 10 perc után add a szószhoz a fokhagymát és a fűszereket, rotyogtasd még egy kicsit, majd keverd el alaposan, add hozzá a frissen kifőtt, leszűrt tésztát, majd forgasd össze. Nemcsak egyszerű, finom is!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?