FAZÉK

Felejtsd el a forró kávét, inkább ezzel nyisd a napodat!

A nyár legjobb itala a jegeskávé: nemcsak felfrissít, hosszan készítve még a szomjadat is oltja. És ezt biztos nem unod meg, mert hihetetlen sokféle izgalmas változat létezik. Mutatjuk is!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Frappé Görögországból

Az instant kávét rázd össze alaposan kevés vízzel és cukorral, amíg habos nem lesz. Ezután öntsd fel jeges vízzel vagy tejjel, és tegyél bele jégkockákat. Szívószállal kínáld.

Aisu Kohi Japánból.

Egy kancsóba tegyél sok jeget. A kancsó nyakába kerüljön egy kávéfilter, abba egy kanál frissen őrölt, aromás kávé. Öntsd le a kávét forró vízzel, úgy, hogy az ital egyenesen a jégkockákra csepegjen. Máris fogyaszthatod – kevés cukorral, vagy anélkül.

Oliang Thaiföldről

A kávéba tegyél vaníliakivonatot, fahéjat, koriandert és kardamomot. Az egyik adag kávét fagyaszd le a jégkockatartóban, a másikat egyszerűen csak tedd a hűtőbe. Tálaláskor csorgasd a hideg kávét a jégkockákra, hogy réteges hatást keltsen. Ezután fektess egy kanalat az ital tetejére, és csorgass bele annyit tejet, hogy túlfolyjon, kiegészítve a kávé réteges hatását. Sűrített tejet is tehetsz bele.

Ca Phe Da Vietnamból

A vietnami jeges kávé ízét a cukros, sűrített tej adja: egy magas pohárba kanalazunk egy pár centis réteget belőle, a pohár szájához pedig egy papírfiltert teszünk, ebbe kerül az őrölt kávé. A kávéra forró vizet öntünk, és ha lecsepegett, hideg vízzel és jéggel öntjük fel az italt.

Mocha Cola Brazíliából

Erős kávé, csokoládés tej és kóla keveréke, tejszínhabbal tálalva. Valóságos koffein- és cukorbomba.

Juanjang Hong Kongból

Egy adag extra koffein: fekete tea, kávé, cukor és tejszín keveréke, alaposan behűtve.

Affogato Olaszországból

Kicsi adag, erős feketekávé egy gombóc vaníliafagylaltra öntve. Egyszerre kávé és desszert. Hmmm...

Eiskaffe Németországból

Ez áll a legközelebb az általunk ismert jegeskávéhoz: egy nagy pohár hideg, híg német kávé egy gombóc vaníliafagyival, tejszínhabbal, és egy ostyával.

címkék:
És ezeket olvastad már?