tóth gabi
Közeledik az eperszezon és itt-ott már fel is bukkant ez az édes, tavaszi gyümölcs a piacokon. Az epres tiramisu pedig van annyira különleges, hogy megéri néhány szemet rááldozni a korai epertermésből...
Az epres tiramisu annyira omlós, krémes és különleges, hogy sokan amint megjelennek az első eprek a piacon, gyorsan el is készítik. Nem csoda, hiszen a könnyű és habos desszert igazi eperbomba, így hamar a család kedvencévé válik. A klasszikus változattal szemben az epres tiramisu egy egészen új dimenziót nyit meg az édességek világában, nem véletlen, hogy sokan rákattannak. Itt a kávé helyett az eper a főszereplő, így légies, illatos lesz a tiramisu. Mutatjuk, hogyan készítheted el; szerencsére ez a recept elronthatatlan, így kezdők is bátran belevághatnak.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ha diétázol, ezt az epres csodát cukormentes változatban is elkészítheted, a porcukrot akár ki is hagyhatod, vagy helyettesítheted édesítőszerrel. Az biztos, hogy bárhogyan is készíted, hosszú életű nem lesz ez az édesség, annyira eteti magát; ha marad is belőle, az egész család rá fog járni.