tóth gabi
Számos okod lehet arra, hogy lecseréld a hagyományos hozzávalókat: a darált húst, a zsömlét, netán a tojást. De ha szénhidrátcsökkentés a cél, karfiolból süss fasírtot, ez az évszázad újítása! Eszméletlenül egészséges és nagyon finom!
Az egész internet a karfiol forradalmától hangos, ez a legújabb szuper-zöldség. Ha visszaszorítanád a szénhidrátokat az étrendedben, mindenképpen érdemes a karfiolt bedobnod! Lehet belőle pizza, de eszméletlenül finom főételek is. És most itt a karfiolfasírt, mely a húsmentes, diétás napokon lehet társad. Pikánsan fűszeres, bombasztikus ízekkel!
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 szál sárgarépa
1 tojás
4 ek. Update1 Mester morzsa
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
1 ek. mustár
só, durvára őrölt bors
olívaolaj a sütéshez
Így készítsd:
A karfiolt szedd rózsáira és a répával együtt tedd zöldségaprítóba vagy turmixgépbe, készíts belőle durva morzsalékot.
A répás karfiolmorzsalékot főzd két percig sós vízben, majd szűrd le, hagyd lecsöpögni.
A zabkorpát forrázd le, szintén szűrd le.
A párolt zöldségeket és a zabkorpát öntsd egybe, keverd hozzá a tojást, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, a mustárt, sózd, borsozd és dolgozd egybe az egészet. Jól formázható masszát kapsz. Ha nem állna össze a pép, 1 evőkanál Norbi liszttel segíts rajta.
A karfiolos masszából kevés olajon süss lapos pogácsákat.
Rizzsel, zöldsalátával, fokhagymás majonézzel pompás és könnyű vacsorád lehet! Reformhamburgert is készíthetsz belőle!
TIPP:
Golyó formában is elkészítheted!
És ha bejönnek neked az ilyen reformkaják, kóstold meg a cukkinifasírtot is. Nem bánod meg!