RETRO RÁDIÓ

A túró a legjobb diétás étel, mutatjuk, hogy használd

Russian,Cottage,Cheese,With,Berry,And,Mint,,Selective,Focus
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 08. 22. 14:00

Diéta közben ne hagyd ki az étkezésedből a tűrót. Gazdag fehérjeforrás és alacsony szénhidráttartalma miatt büntetlenül fogyaszthatod. Szuper alapanyag!

A diétás túró az egyik legjobb alapanyag, ha fogyni szeretnél. Nagyszerűen támogatja diétádat, serkenti az anyagcserét, magas fehérjetartalma miatt pedig nagyon jó a csontjaidnak is. Íme, néhány ötlet, hogyan csökkentsd diétás túróval a szénhidrátbevitelt.

1. Ha édesre vágysz

Fotó: Shutterstock

Adj a túróhoz gyümölcsöket, esetleg kevés zsírszegény tejfölt. Érdemes otthon bekeverned, mert így egészen biztosan kimarad belőle a cukor. Amikor rád tör az édesség iránti vágy, fogyaszthatod büntetlenül.

2. Eheted sósan is

Fotó: youtube

Keverj a túróhoz fűszereket, vagy medvehagymát. Légy kreatív, kísérletezz saját ízlésed szerint. Reggelire szénhidrátszegény kenyérre kenheted.

3. Köretnek is szuper

Húsok mellé igen ízletes, köretnek pedig remek a túrós zabtallér.

4. Helyettesítsd a panírt

1. Keverj össze 200g sovány túrót, 3 db tojássárgáját, 2 dl tejet, zabpehelylisztet, kis sót, fokhagymát.

2. Verd fel a tojásfehérjéket. Add hozzá a felvert habot a túrós masszához.

3. A vékonyra vágott hússzeleteket először zabpehelylisztben, majd a túrós masszában forgasd meg. Majd ezután süsd ki sütőben.

5. Napközben nasinak

Érdemes nyers zöldségek mellé fogyasztani, így megszünteti a hirtelen rád törő éhségrohamokat.

Így készül a túró

A túró lágy aludtejrögökből álló, fehér színű tejtermék. A túró alapanyaga a tej. A házi készítés során a tejet hagyják előbb megaludni, utána felmelegítik, majd a túrós alvadékot vászonruhába vagy gézkendőbe rakják és felakasztják lecsöpögni. Amikor a savó lecsöpög, a kendőben csak a friss túró marad vissza. Nem szabad forralni, mert a túró rossz lesz és száraz. Csak hevíteni kell, maximum 60 fokra. A végén hagyni kell kihűlni. A gyárban ez a folyamat hasonló. Egy nagy tartályban a tejhez olyan tejsavbaktériumokat adnak, amelyek a tejet gyorsabban megalvasztják. Ezt követően az alvadékot felvágják és a tartályt felmelegítik. Majd a savót leengedik, és a túrót visszahűtik és a maradék savót pedig kicsurgatják belőle.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.