tóth gabi
Diéta közben ne hagyd ki az étkezésedből a tűrót. Gazdag fehérjeforrás és alacsony szénhidráttartalma miatt büntetlenül fogyaszthatod. Szuper alapanyag!
A diétás túró az egyik legjobb alapanyag, ha fogyni szeretnél. Nagyszerűen támogatja diétádat, serkenti az anyagcserét, magas fehérjetartalma miatt pedig nagyon jó a csontjaidnak is. Íme, néhány ötlet, hogyan csökkentsd diétás túróval a szénhidrátbevitelt.
Adj a túróhoz gyümölcsöket, esetleg kevés zsírszegény tejfölt. Érdemes otthon bekeverned, mert így egészen biztosan kimarad belőle a cukor. Amikor rád tör az édesség iránti vágy, fogyaszthatod büntetlenül.
Keverj a túróhoz fűszereket, vagy medvehagymát. Légy kreatív, kísérletezz saját ízlésed szerint. Reggelire szénhidrátszegény kenyérre kenheted.
Húsok mellé igen ízletes, köretnek pedig remek a túrós zabtallér.
1. Keverj össze 200g sovány túrót, 3 db tojássárgáját, 2 dl tejet, zabpehelylisztet, kis sót, fokhagymát.
2. Verd fel a tojásfehérjéket. Add hozzá a felvert habot a túrós masszához.
3. A vékonyra vágott hússzeleteket először zabpehelylisztben, majd a túrós masszában forgasd meg. Majd ezután süsd ki sütőben.
Érdemes nyers zöldségek mellé fogyasztani, így megszünteti a hirtelen rád törő éhségrohamokat.
Így készül a túró
A túró lágy aludtejrögökből álló, fehér színű tejtermék. A túró alapanyaga a tej. A házi készítés során a tejet hagyják előbb megaludni, utána felmelegítik, majd a túrós alvadékot vászonruhába vagy gézkendőbe rakják és felakasztják lecsöpögni. Amikor a savó lecsöpög, a kendőben csak a friss túró marad vissza. Nem szabad forralni, mert a túró rossz lesz és száraz. Csak hevíteni kell, maximum 60 fokra. A végén hagyni kell kihűlni. A gyárban ez a folyamat hasonló. Egy nagy tartályban a tejhez olyan tejsavbaktériumokat adnak, amelyek a tejet gyorsabban megalvasztják. Ezt követően az alvadékot felvágják és a tartályt felmelegítik. Majd a savót leengedik, és a túrót visszahűtik és a maradék savót pedig kicsurgatják belőle.