kulcsár edina
Nem csak a látvány, az ízélmény is fantasztikus! A Dalgona kávé mindenkit levesz a lábáról. Ez a habos csoda emellett roppant olcsó; mutatjuk, hogyan készítsd!
A Dalgona kávé a tavalyi első karantén alatt élte fénykorát, ám most, hogy nyit a világ, mit sem csökkent a népszerűsége. Sőt, ez a habos csoda egyre több ember fantáziáját megmozgatja. Nem véletlen, hiszen finom, és nem mellesleg fantasztikusan néz ki. Aki nem ismeri, első ránézésre könnyen azt hiheti, hogy a Dalgona kávé egy méregdrága és különleges kávécsoda, pedig nem, sőt: instant kávéból készül.
Az őrület Dél-Koreából indult tavaly; a karantén alatt egymás után bukkantak fel a videók erről a habos kávékülönlegességről. Egy koreai híresség indította be a lavinát, amikor egy népszerű műsorban istenítette ezt a kávét. Hamarosan elárasztotta a kávé a közösségi médiát: videók, fényképek tömegét osztották meg a négy fal közé szorult emberek. Míg sok más karantén-őrület a feledésbe merült azóta, a Dalgona kávé szilárdan tartja a pozícióját. Pedig a megszállott kávéfanatikusok húzzák rá az orrukat, hiszen az instant kávé jó aligha lehet; de, ha valami hétköznapi különlegességre vágysz, akkor érdemes elkészíteni. Mindössze egy kis instant kávéra, cukorra, vízre és tejre van szükséged hozzá.
Tegyél egy keverőtálba két evőkanál instant kávét, ugyanennyi cukrot és vizet. Verj a masszából robotgéppel vagy habverővel kemény habot; akkor jó, ha már nem csúszik le a habverőről. Ha kész vagy a habbal, egy átlátszó kávéspohárba tegyél ízlés szerinti mennyiségű tejet; majd csurgasd a tetejére a kávéból kevert habot. Tej nélkül is fogyaszthatod, de úgy nem az igazi; az igazán krémes ízélményt ugyanis a tej adja.