FAZÉK

Boros Vali megnyitotta a paradicsomszezont, elsőként így főzte be az idei termést

Érdemes hallgatni a szabolcsi csodaháziasszonyra, hiszen receptjei nemcsak egészségesek és finomak, de száz százalékig be is válnak! Most a paradicsommal mutatott egy olyan fogást, aminek minden háziasszony örülni fog....
  • Szerző:

Sokan megrettennek a gondolatra, hogy maguk főzzék be a ketchupot, hiszen nehéz eltalálni a kellő sűrűséget, és nem is biztos, hogy pont olyan finom lesz, mint amilyenre tervezték. Nekik hatalmas segítség Boros Vali receptje, aki lépésről lépésre leírta, hogyan kell ezt az ízesítőt elrakni. Ráadásul a recept tartósítószer- és adalékmentes!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay

Hozzávalók:

  • 3 kg paradicsom
  • 4-5 paprika
  • 4-5 fej hagyma
  • 1 fokhagyma
  • 1 zellerzöld
  • 6 db alma
  • ízlés szerint só
  • 1 teáskanál fehér bors
  • 1 kiskanál oregánó, őrölt babérlevél, kakukkfű és bazsalikom

Fotó: Boros Valéria (Vali hagyományos konyhája, Facebook)

Így készítsd el:

  • A zöldségeket, gyümölcsöket és a fűszereket tedd fel egy nagy fazékba, és alaposan főzd szét.
  • Botmixerrel pürésítsd, majd forrald fel újra. Ha úgy látod, elég krémes, tehetsz bele ízlés szerint cukrot – ezután forrald fel újra.
  • Pár perc rotyogás után töltsd a forró masszát kifőzött, csírátlanított üvegekbe még forrón. Boros Vali a készre főtt ketchupot az üvegbe töltés előtt nagyméretű teaszűrőn is átpasszírozza, így garantáltan olyan állaga lesz, mint a boltinak.
  • A tetejére tegyél egy hajszálnyi olajat, majd tedd száraz dunsztba az üvegeket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?