FAZÉK

A hétvége nagy durranása: töltött lett a bundás kenyér

Soha ilyen finom nem volt még a bundás kenyér! Elomlik a szádban a lágy sajt, s mindez istenien kiegészül a frissen átsült kenyér és a sonka csodás ízével! Induljon jól a napod!

Észbontó boldogságot okoz, ahogy keverednek a csodás ízek!

HOZZÁVALÓK 3 személyre:

  • 1 egész francia bagett (szendvicskenyér is jó)
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 10 dkg szeletelt trappista sajt
  • 3 nagy tojás
  • 1 dl tej
  • vaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:

1. Vágd fel a kenyeret, két szelet alkot egy szendvicsegységet.

TIPP: Az egyik végén ne vágd végig a szeletet, jó, ha a héj összetartja a szendvicset.

2. Tömd meg mindhármat egyenlő mennyiségű sonkával és sajttal – mintha szendvicset készítenél.

3. Villával verd föl a tojást a tejjel. Mártogasd bele a szendvicseket, úgy, hogy a tojás mindenütt érje.

4. Egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten olvassz föl 2 ek. vajat. Süsd a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára (kb. 3 perc az első, 2 perc a másik oldal).

Tipp:

Talán túl soknak tűnik a tojás ebben a receptben, de hidd el, így a legfinomabb. Érdemes a tojásba mártva oldalanként kicsit „pihentetni” 2-2 percig a szendvicset, hogy jól beleivódjon minden porcikájába.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?