tóth gabi
Nem véletlenül zengenek ódákat a szakértők a mediterrán diétáról: ha a Földközi-tenger vidékéről származó ételeket eszel, úgy lakhatsz jól, hogy közben nem kell aggódnod a pluszkilók miatt. Mutatjuk az egyik legegészségesebb salátát!
A kuszkusz az észak-afrikai konyha egyik kedvelt alapanyaga, amely ma már nálunk is minden nagyobb szupermarketben kapható. A durumbúza-darából készült apró golyócskákat nem kell főzni, elég csak forró vízbe vagy alaplébe keverni, és állni hagyni, Ezután nincs más dolgod, mint hozzáadni a zöldségeket és a tonhalat. Máris mutatjuk a könnyű, nyári receptet.
Hozzávalók 4 adaghoz:
A kuszkuszhoz:
2,5 dl csirke-alaplé vagy víz
3 dl kuszkusz
1 kávéskanál só
A salátához:
2 db 15 dkg-os tonhalkonzerv
Egy félliteres doboznyi koktélparadicsom
Fél csészényi csípős pepperoncini (ecetes paprika)
Harmad csészényi apróra vágott petrezselyem
Negyed csészényi kapribogyó
Só és frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz extra szűz olívaolaj és egy negyedekbe vágott citrom.
Így készítsd el: