Létrehozva: 2020.07.09.

15 perc alatt kész ez a finom mediterrán tonhalsaláta

Nem véletlenül zengenek ódákat a szakértők a mediterrán diétáról: ha a Földközi-tenger vidékéről származó ételeket eszel, úgy lakhatsz jól, hogy közben nem kell aggódnod a pluszkilók miatt. Mutatjuk az egyik legegészségesebb salátát!

Szerző Horváth Gabi

A kuszkusz az észak-afrikai konyha egyik kedvelt alapanyaga, amely ma már nálunk is minden nagyobb szupermarketben kapható. A durumbúza-darából készült apró golyócskákat nem kell főzni, elég csak forró vízbe vagy alaplébe keverni, és állni hagyni, Ezután nincs más dolgod, mint hozzáadni a zöldségeket és a tonhalat. Máris mutatjuk a könnyű, nyári receptet.

Kuszkuszos tonhalsaláta

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók 4 adaghoz:

A kuszkuszhoz:

2,5 dl csirke-alaplé vagy víz

3 dl kuszkusz

1 kávéskanál só

A salátához:

2 db 15 dkg-os tonhalkonzerv

Egy félliteres doboznyi koktélparadicsom

Fél csészényi csípős pepperoncini (ecetes paprika)

Harmad csészényi apróra vágott petrezselyem

Negyed csészényi kapribogyó

Só és frissen őrölt fekete bors

A tálaláshoz extra szűz olívaolaj és egy negyedekbe vágott citrom.

Fotó: Pixabay.com

Így készítsd el:

  • Forrald fel a vizet vagy az alaplevet, majd vedd le a tűzről, keverd bele a kuszkuszt, és lefedve tedd félre 10 percre.
  • Közben egy salátástálban keverd össze a tonhalat, a félbe-negyedbe vágott koktélparadicsomot, az ecetes paprikát, a petrezselymet és a kapribogyót.
  • A kuszkuszt keverd át egy villával, ízesítsd sóval és borssal, majd csepegtess rá egy kevés olívaolajat. Halmozd rá a tonhalsalátát, és tálald citromgerezdekkel.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek