tóth gabi
A zsiradék beindítja az anyagcserét. Golyóálló kávénak hívják ezt az italt!
A módszer feltalálója, Dave Asprey, kanadai dietetikus „golyóálló kávénak” nevezte a vajas kávét. A szakember azt állítja, hogy amióta vajjal fogyasztja a kávét, 6 kilótól sikerült megszabadulnia. Elmúlt az ételek utáni sóvárgása és felgyorsult az anyagcseréje.
A vajjal, kókusz- vagy pálmaolajjal fogyasztott kávé nem csak a fogyásban segít, hanem elegendő energiával tölti fel szervezetünket. Sokáig segít fenntartani a jóllakottság érzését, így elkerülhetjük a fölösleges nassolást is.
A vaj, kókusz- és pálmaolaj könnyen felszívódik a szervezetben, csökkenti az étvágyat, és értékes tápanyagokhoz juttat.
Dave Asprey szerint a legjobb, ha frissen őrölt biokávét fogyasztunk, és fűvel táplált állatok vaját.
Hozzávalók:
80 gramm sózatlan, lehetőleg bio vaj,
15 ml kókusz vagy pálmaolaj,
500 ml lefőzött kávé,
egy kevés természetes édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat, az édesítőszert leszámítva tegyük egy turmixgépbe, majd addig keverjük, míg a tetején hab képződik. Töltsük egy csészébe, majd édesítsük.