FAZÉK

249 forintból csúcsvacsora: Döbbenetes, mit készített a siófoki férfi

Nemcsak olcsó ez a kaja, hanem finom is. Sőt, mondhatjuk, hogy általa szintet ugrott a rántott hús műfaja. Boros Lajos háztartási kisgépszerelő olyan fogást rittyentett magának, hogy nem győznek csodálkozni a magyar háziasszonyok.
  • Szerző:

Férfiak körében talán a rántott hús a legnépszerűbb fogás, egyszerűen bármikor jöhet. Bármikor és mindenféle formában! Szerencsére a panírozás módja számos variációt eredményez, így igazán sokféle rántott hús közül válogathatunk: létezik hagyományos, párizsias, fokhagymás-sajtos, corn flakes-es roppanós, szezámmagos – hogy csak néhányat említsünk. De változtathatunk a húson is, kimondta például, hogy csak csirkemellet szabad bebundázni?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Boros Lajos, Siófokon élő hobbiszakács például egészen elképesztő variációt talált ki. Azt mondja, annyira szereti ezt a fajta rántott húst, hogy szíve szerint csakis így készítené. Amikor pedig a nagyon is bizarr ételcsodáról készült fotót föltette a háziasszonyokat tömörítő Facebook-csoportba (Vali hagyományos konyhája), azonnal felrobbant a net. Rengetegen kiakadtak az ötleten, a nők többsége viszont nem győzött gratulálni.

Na, de térjünk most már a lényegre! Hogy miből is készül Lajos rántott húsa? Nem másból, mint csirkelábból! Íme:

 

Fotó: Boros Lajos, Siófok

A fotó eléggé beszédes, és mi tagadás, tényleg bizarr, de azért nem kérdés, hogy olvasóink közül is sokan megkívánják most ezt a kivételes kaját. Hiszen rengetegen szeretik a csirkelábat! Nincs is jobb, mint leszopogatni a vékony csontokról az inas-cuppogós részeket. Jó néhány családban egyenesen versengés zajlik a vasárnapi tyúkhúslevesbe belefőzött két darabért. Sokan persze utálják a csirkelábat, mert ránézésre nem feltétlenül kívánatos. És hát épp elég belegondolni, hogy a szerencsétlen baromfi nemrég még kapirgált ezekkel a lábakkal...

No, de a mi emberünk, a Siófokon élő Boros Lajos cseppet sem finnyás, sőt, egyenesen rajong a csirkelábért! Rájött, hogy némi előfőzés után érdemes bepanírozni és kisütni a lábakat, mert a végeredmény valami isteni lesz!

 

Fotó: Fotó: Boros Lajos, Siófok

„Jó 25 éve támadt ez a gondolatom, amikor megmaradt a levesből a csirkeláb. Bepaníroztam, kisütöttem és filmnézés közben elmajszoltam. Nagyon, nagyon finom volt, kívül ropogós, belül isteni omlós, cuppogós. Azóta folyamatosan készítem! Ketchup-mustár-telföl-majonéz-ErősPista keverékében mártogatom.” – árulta el olvasónk a kulináris csoda eredetét és azt, hogy mivel a legízletesebb. Az egyedülálló férfi elárulta, hogy nemcsak otthon, hanem a munkahelyén is rendszeresen főz. A rántott csirkelábra minden ismerősét rászoktatta. „Eddig senki sem tiltakozott, hiszen nagyon finom. És gondoljunk bele: 1 kg csirkeláb 249 Ft, ebben a mennyiségben kb. 12 darab van. Meggyőződésem, hogy ennél olcsóbb alapanyag nincs. Szegények eledele, királyok étke!”

Boros Lajos így készíti:

CSIRKELÁB RÁNTVA

Fotó: Fotó: Boros Lajos, Siófok / olvasó

 

  1. Delikátos vízben főzzük a csirkelábakat 30-40 percig.
  2. Emeljük ki a főzőléből a lábakat, kicsit hagyjuk hűlni.
  3. Panírozzuk be, de akkor, amikor még langyos.
  4. Bő olajban süssük ki. Frissen forrón, pikáns szósszal tálaljuk.

Nincs maradék! A leve is étel!

A főtt csirkeláb főzőlevét vétek lenne veszni hagyni, hiszen nemcsak finom, de tartalmas is – kíváló levesalap. Ráadásul lehűtve éppen úgy megdermed, mint a hagyományos kocsonya. Aki tehát a disznóhús miatt nem eszik kocsonyát, csirkekocsonyával vigasztalódhat.

 

Nagy

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?