OTTHONKA

Havi 40 ezer forint marad a zsebedben, ha ezt teszed a konyhában

Sokan észre se veszik, hogy mire megy el a rengeteg pénz. Pedig pofonegyszerű megfogni a kiadásokat; mindössze alaposan körül kell nézni a konyhában. Döbbenetesek a számok!
címkék:
  • Szerző:

Azt nagyjából mindenki tudja, hogy egy háztartásban az élelmiszereken lehet a legjobban spórolni, de hogy mennyit, azt ritkán számolják ki pontosan. Pedig megdöbbentő, mekkora a különbözet, ha nem kifőzdékbe járunk, hanem otthon főzünk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Ma már az ételrendelés és a kifőzdék árai olyan magasak, hogy napi ezerötszáz forint alatt képtelenség megúszni az ebédet; és akkor még arról, hogy az ember néha beugrik egy gyorsétterembe, vagy nassolnivalót vesz a boltban, nem is beszéltünk. Ha soha, semmit nem főzünk otthon, a kiadások alsó hangon 40 ezer forintra rúgnak, a határ pedig a csillagos ég. Érdemes tehát beállni a konyhapulthoz, és minden napra elkészíteni az ebédet.

Fotó: Pixabay

Tény, hogy munka mellett nem is olyan egyszerű beosztani az időt, hogy jusson egy kevés a főzőcskézésre is. A titok a jó szervezésben rejlik. Például érdemes heti egyszer elmenni a piacra, és alaposan feltölteni a hűtőt alapanyagokból – természetesen azután, hogy megterveztük, melyik nap mit szeretnénk enni ebédre. Léteznek olyan ételek, amiket legfeljebb fél óra elkészíteni, és mégis tökéletesen feltöltenek minket energiával másnap. Ha ésszel vásárolunk, csak a legszükségesebbeket, kevesebb maradék megy a kukába, és ezzel is rengeteget lehet spórolni.

Fotó: Pixabay

Ha valakinek semmilyen rutinja nincs a főzésben, akkor is érdemes belevágni; hiszen valahol el kell kezdeni. Érdemes egyszerű receptekkel kezdeni, megtanulni az alapokat, és néhány hét után rutinná válik az ebédkészítés. Hamar észrevesszük, hogy mintha több pénzünk lenne, mint amikor a kifőzdébe rohangáltunk. Hiszen sok kicsi sokra megy: míg egy adag zöldborsófőzelék ezer forint egy kifőzdében, addig magunknak mindössze háromszáz forintból el tudjuk készíteni. Ráadásul amit magunknak főzünk, arról mindig tudjuk, hogy nem tartalmaz ártalmas összetevőket…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?