A répatorta a húsvét egyik kedvenc sütije.Íze tökéletesen illik a tavaszi ünnephez. Szuper receptet mutatunk most.
Fantasztikus krémes lett idén a húsvéti répatorta! A mennyei ízű süteményt az egész család és a vendégek is imádni fogják. Nézd meg a receptet:
Répatorta krémes töltelékkel
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
10 dkg dió, a szóráshoz
35 dkg sárgarépa
14 dkg liszt
14 dkg rétesliszt
2 tk sütőpor
1 tk fahéj
1 csip só
4 db tojás
30 dkg barna cukor
2 tk vaníliás cukor
1,5 dl napraforgóolaj
vaj
A krémhez:
5 dkg vaj
25 dkg Mascarpone
1 rúd vanília kikapart belseje
1 db citrom reszelt héja
20 dkg porcukor
Így készítsd el:
Száraz serpenyőben pirítsd meg a diót, majd amikor kellően illatozik, halmozd deszkára, vágd durvára. Pucold meg a répát és reszeld le.
Öntsd egy mély tálba a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a fahéjat és a sót.
Verd habosra a tojásokat a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd hozzá az olajat. Öntsd hozzá a lisztes keveréket, és alaposan dolgozd össze. Ezután add hozzá a lecsöpögtetett reszelt sárgarépát és a pirított diót. Forgasd össze alaposan.
Kivajazott tortaformába öntsd bele. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd. Hagyd kihűlni a kész tortát és vágd félbe.
A puha vajat és a mascarponét verd habosra, majd add hozzá a vanília kikapart belsejét, a citrom lereszelt héját és a porcukrot. Alaposan keverd el.
Kend meg a krémmel a torta alsó részét. Tedd rá a tetejét, és kend körbe a maradék krémmel. Néhány órára tedd a hűtőbe, majd dióval szórd meg a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.