Létrehozva: 2022.07.14.

Indul a szezon: nemcsak főve isteni a kukorica

Ha nyár, akkor főtt kukorica! Csakhogy ez az isteni csemege nem csak vízben puhára rotyogtatva finom. Íme, néhány izgalmas recept.

Csípős kukoricaleves tojással 

Delicious,Creamy,Corn,Soup,Served,On,White,Wooden,Table,,Top

Fotó: Shutterstock

Egy könnyű nyári fogás hűvösebb napokra? Ez a leves garantáltan felmelegít belülről! Friss, zsenge kukoricából az igazi!

Hozzávalók:

  • 3 cső zsenge kukorica, vagy 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 liter csontleves vagy erőleves, kockából is jó
  • 3-4 cm friss gyömbér
  • 1 evőkanál vodka (kihagyható)
  • 1 tk. liszt
  • 2 egész tojás
  • jó sok petrezselyemzöld
  • 1/2 mokkáskanál bors

Elkészítés: 

Az alaplevet 5-6 percig hagyjuk forrni a vékony szeletekre vágott gyömbérrel, majd adjuk hozzá a frissen levágott kukoricaszemeket, vagy a lecsepegtetett konzerves kukoricát, ízlés szerint sózzuk. Míg újra felforr, a lisztet, a fehérborsot és a vodkát keverjük el fél pohár vízben, ezzel habarjuk be a levest. Jó 1 percig forraljuk, ekkor csorgassuk bele a hanyagul felvert tojásokat is, a lábost szinte azonnal lehúzhatjuk a tűzről. Tálaláskor bőven szórjunk rá finomra vágott petrezselymet!

Sütőben sült kukorica

Roasted,Or,Grilled,Sweet,Corn,Cobs,With,Garlic,Butter,And

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók 6 személyre:

  • ¼ csésze majonéz
  • ¼ csésze tejföl
  • ½ tk zúzott fokhagyma
  • 1 zöld citrom leve
  • 6 cső kukorica
  • 1 tk chili paprika
  • ½ csésze morzsalékos túró
  • ¼ csésze friss koriander zöld, apróra vágva (vagy petrezselyem zöld)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Egy kis tálkában keverjük össze a majonézt, tejfölt, fokhagymát, citromlevet. Tegyük félre. Helyezzük egyenesen a sütő rácsára a kukoricákat, és süssük puhára (kb.35-40 perc). Húzzuk le a kukoricacsövekről a héjukat, és kenjük be őket a majonézes keverékkel. Tálaljuk azon forrón, chili paprika, túró és koriander-zöld társaságában.

3. Csemegekukorica télire

Corn.,Frozen,Corn,In,A,Glass,Jar.,Harvesting,Vegetables,For

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • csemegekukorica
  • cukor
  • citromsav
  • nagyméretű, nagyobb méretű, csavaros tetejű üvegek

Fertőtlenítsük ki a befőttesüvegeket a tetejükkel együtt. A megtisztított és megmosott kukoricacsöveket rendezzük bele az üvegekbe, de fel is darabolhatjuk, akár le is fejthetjük a csőről a szemeket. Minden üvegbe tegyünk 1,5-1,5 kávéskanál sót és cukrot, illetve 1 kávéskanál citromsavat, majd öntsd fel csapvízzel és zárjuk le a kupakot. Állítsuk az üvegeket egy nagy lábasba és töltsük meg annyi vízzel, hogy az üvegek szájáig érjen. Lassan forralva főzzük 1-1,5 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni az üvegeket a főzővízben. Annyi kukoricát tegyünk egy-egy üvegbe, amit biztos megeszünk, mert az üveg kinyitása után már nem tudjuk sokáig tárolni.

Mikróban is elkészíthetjük

Ha csak 1-2 cső főtt kukoricára lenne szükségünk, és nem akarunk bajlódni fazékkal, vízforralással, használhatjuk a mikrót is. Hagyjuk a kukoricát a csuhéban, tegyük a mikróba és 4-6 perc alatt, magas fokozaton főzzük meg.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek