tóth gabi
Kapor nélkül elképzelhetetlen ez a nyári savanyúság, de van még egy összetevő, amitől különlegesen pikáns íze lesz. Mutatjuk a receptet!
Ha nyár, akkor kovászos uborka! Egyre olcsóbban kapható a fürtös uborka, most már annak is érdemes elkészítenie ezt a finomsáot, aki eddig halogatta – hiszen ez a savanyúság nem csupán finom, de nagyon egészséges is. Az erjedés során ugyanis olyan, jó baktériumok szaporodnak el, amik támogatják az emésztést. A kapor nélkülözhetetlen összetevője a jó kovászos uborkának; de mellette érdemes egy kis fokhagymával is megbolondítanod. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kapor gyógynövény is
Bár alapvetően fűszerként használjuk a konyhában, a kapornak számtalan gyógyhatása van. Vízhajtó hatású, enyhíti a puffadást és az emésztési zavarokat, de akkor is segít, ha valaki étvágytalanságban szenved. Antimikrobiális hatása miatt sebgyógyításra is használható, és emellett nyersen fogyasztva pótolja az A- B- és E-vitaminokat, valamint rengeteg kalciumot, vasat, magnéziumot, cinket és rezet tartalmaz.