
Hamarosan itt a korai cseresznye ideje, máris készíthetsz egy adagot ebből a csodafinom süteményből. A cseresznyés tejpite receptje egyszerű, a végeredmény pedig magáért beszél!
Rengetegféle gyümölccsel készülhet, mégis a cseresznyés tejpite a legnépszerűbb változat. Ez a Franciaországból származó sütemény egyszerű tésztával, és sok-sok gyümölccsel készül. A palacsintatésztánál egy fokkal sűrűbb tojásos, tejes alaptésztát alacsony hőfokon kell sütni, így lesz finoman rezgős a cseresznyés tejpite. Az biztos, hogy mindenki imádni fogja, ha ilyet készítesz. Máris lehet korai cseresznyét kapni a piacokon, érdemes kipróbálni ezt az isteni receptet.

Hozzávalók:
- 60 dkg friss, magozott cseresznye
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- 15 dkg liszt
- 2 csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- a tetejére porcukor

Elkészítés:
- Egy piteformát vagy sütőtálat vajazz ki, majd szórd meg két evőkanál cukorral úgy, hogy az edény oldalára is jusson. Közben melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.
- Terítsd el a kimagozott cseresznyét a tál aljában, majd tedd félre az egészet, és készítsd el a tésztát.
- Keverd össze egy mély tálban a tojásokat, a cukrot és a sót. Habverővel alaposan keverd össze, majd dolgozd bele a lisztet is. Ezután teheted hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat. Végül öntsd bele az olvasztott vajat, és keverd simára. Akkor jó a tészta, ha a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb az állaga.
- Ezt a tésztát csorgasd rá a sütőtálban lévő cseresznyére, majd tedd be az egészet az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süsd aranybarnára, porcukorral tálald.







