RETRO RÁDIÓ

Elképesztő ötlet: A tejfölös-meggyes piskótánál nem tudsz jobbat!

Elképesztő ötlet: A tejfölös-meggyes piskótánál nem tudsz jobbat!
FÁB
Szerző
FÁB
Létrehozva2016. 07. 09. 15:00

Még egy ilyen egyszerû süti, mint a meggyes piskóta is képes a megújulásra! Keverj tejfölt a tésztájába és nem bánod meg! Brutális!

Ez a meggyes süti nemcsak isteni, könnyű és zamatos, de extra tulajdonsága az is, hogy puhaságát napokon át megőrzi! Készülj fel rá, hogy a család egész nyáron újabb és újabb adagot követel majd, ha megkóstoljátok!

Hozzávalók:

20 dkg porcukor

30 dkg liszt

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg vaj

3 dl tejföl

1 csomag sütőpor

50 dkg meggy

Elkészítés:

1. A tojásokat, a vajat és a cukrot keverd össze alaposan, jó habosra.

2. Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez.

3. Keverd a tésztához a tejfölt.

4. Csepegtesd le és kicsit nyomkodd ki a magozott meggyet, majd miután a tészta masszáját a sütőpapírral bélelt tepsibe öntötted, szórd meg alaposan meggyel az egészet.

5. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz. Ha úgy érzed, a belseje még lágy, de kezd a teteje megpirulni, akkor takard le alufóliával, hogy egyenletesen süljön át.

Porcukorral meghintve tálald. Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.