Létrehozva: 2016.07.09.

Elképesztő ötlet: A tejfölös-meggyes piskótánál nem tudsz jobbat!

Még egy ilyen egyszerû süti, mint a meggyes piskóta is képes a megújulásra! Keverj tejfölt a tésztájába és nem bánod meg! Brutális!

Ez a meggyes süti nemcsak isteni, könnyű és zamatos, de extra tulajdonsága az is, hogy puhaságát napokon át megőrzi! Készülj fel rá, hogy a család egész nyáron újabb és újabb adagot követel majd, ha megkóstoljátok!

Hozzávalók:

20 dkg porcukor

30 dkg liszt

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg vaj

3 dl tejföl

1 csomag sütőpor

50 dkg meggy

Elkészítés:

1. A tojásokat, a vajat és a cukrot keverd össze alaposan, jó habosra.

2. Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez.

3. Keverd a tésztához a tejfölt.

4. Csepegtesd le és kicsit nyomkodd ki a magozott meggyet, majd miután a tészta masszáját a sütőpapírral bélelt tepsibe öntötted, szórd meg alaposan meggyel az egészet.

5. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz. Ha úgy érzed, a belseje még lágy, de kezd a teteje megpirulni, akkor takard le alufóliával, hogy egyenletesen süljön át.

Porcukorral meghintve tálald. Jó étvágyat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek