tóth gabi
Még egy ilyen egyszerû süti, mint a meggyes piskóta is képes a megújulásra! Keverj tejfölt a tésztájába és nem bánod meg! Brutális!
Ez a meggyes süti nemcsak isteni, könnyű és zamatos, de extra tulajdonsága az is, hogy puhaságát napokon át megőrzi! Készülj fel rá, hogy a család egész nyáron újabb és újabb adagot követel majd, ha megkóstoljátok!
20 dkg porcukor
30 dkg liszt
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 dl tejföl
1 csomag sütőpor
50 dkg meggy
1. A tojásokat, a vajat és a cukrot keverd össze alaposan, jó habosra.
2. Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez.
3. Keverd a tésztához a tejfölt.
4. Csepegtesd le és kicsit nyomkodd ki a magozott meggyet, majd miután a tészta masszáját a sütőpapírral bélelt tepsibe öntötted, szórd meg alaposan meggyel az egészet.
5. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz. Ha úgy érzed, a belseje még lágy, de kezd a teteje megpirulni, akkor takard le alufóliával, hogy egyenletesen süljön át.
Porcukorral meghintve tálald. Jó étvágyat!