Egy szuper könnyű és gyors lángos reggelire vagy ebédre? Mindig készenlétben áll a tészta, csak sütni kell. Erre való a kefires változat, le is fagyaszthatod, és bármikor előveheted.
Kefires lángos recept:
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
1 db tojás
5 dkg élesztő
2 dl tej
3 pohár kefir
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál só
Így készítsd el:
Tedd a lisztet egy nagyobb tálba, majd üsd rá a tojást. Ezután jöhet a langyos tejben felfuttatott élesztő, a só, a szódabikarbóna, majd a kefirek.
Alaposan gyúrd ki az egészet, majd tedd el egy órára pihenni a tésztát.
Végül vegyél ki belőle annyit, amennyi lángost szeretnél kisütni, a többit pedig tedd a hűtőbe: legalább 4-5 napig eláll.
Jó étvágyat!
Készíts hozzá fokhagymás öntetet!
Hozzávalók:
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olaj
csipetnyi só
fél dl víz
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a fokhagymákat, és törd össze őket.
Rakj egy kis tálkába olajat, és add hozzá a fokhagymát.
Sózd meg, majd keverd össze, tegyél bele egy kevés vizet, de nem kötelező!