Krausz Gábor
Létrehozva: 2022.05.22.
Így készül a kefires lángos, ilyen finomat még nem ettél
Nincs is finomabb a melegben, mint egy könnyű lángos, ezért ne hagyd ki te sem a kefires változatot! Készítsd el gyorsan otthon!

Egy szuper könnyű és gyors lángos reggelire vagy ebédre? Mindig készenlétben áll a tészta, csak sütni kell. Erre való a kefires változat, le is fagyaszthatod, és bármikor előveheted.
Kefires lángos recept:

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 1 db tojás
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 3 pohár kefir
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál só
Így készítsd el:
- Tedd a lisztet egy nagyobb tálba, majd üsd rá a tojást. Ezután jöhet a langyos tejben felfuttatott élesztő, a só, a szódabikarbóna, majd a kefirek.
- Alaposan gyúrd ki az egészet, majd tedd el egy órára pihenni a tésztát.
- Végül vegyél ki belőle annyit, amennyi lángost szeretnél kisütni, a többit pedig tedd a hűtőbe: legalább 4-5 napig eláll.
Jó étvágyat!
Készíts hozzá fokhagymás öntetet!
Hozzávalók:
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- csipetnyi só
- fél dl víz
Így készítsd el:
- Tisztítsd meg a fokhagymákat, és törd össze őket.
- Rakj egy kis tálkába olajat, és add hozzá a fokhagymát.
- Sózd meg, majd keverd össze, tegyél bele egy kevés vizet, de nem kötelező!
- Hagyd állni kb. 10 percig, hogy összeérjen.
- Végül kend meg vele a lángost!
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Feliratkozom




























