Létrehozva: 2022.05.22.

Így készül a kefires lángos, ilyen finomat még nem ettél

Nincs is finomabb a melegben, mint egy könnyű lángos, ezért ne hagyd ki te sem a kefires változatot! Készítsd el gyorsan otthon!

Szerző Sors Edina

Egy szuper könnyű és gyors lángos reggelire vagy ebédre? Mindig készenlétben áll a tészta, csak sütni kell. Erre való a kefires változat, le is fagyaszthatod, és bármikor előveheted. 

Kefires lángos recept:

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 pohár kefir
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál só

 

Így készítsd el:

  1. Tedd a lisztet egy nagyobb tálba, majd üsd rá a tojást. Ezután jöhet a langyos tejben felfuttatott élesztő, a só, a szódabikarbóna, majd a kefirek.
  2. Alaposan gyúrd ki az egészet, majd tedd el egy órára pihenni a tésztát.
  3. Végül vegyél ki belőle annyit, amennyi lángost szeretnél kisütni, a többit pedig tedd a hűtőbe: legalább 4-5 napig eláll.

Jó étvágyat!

 

Készíts hozzá fokhagymás öntetet!

Hozzávalók:

  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • csipetnyi só
  • fél dl víz

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a fokhagymákat, és törd össze őket.
  2. Rakj egy kis tálkába olajat, és add hozzá a fokhagymát.
  3. Sózd meg, majd keverd össze, tegyél bele egy kevés vizet, de nem kötelező!
  4. Hagyd állni kb. 10 percig, hogy összeérjen.
  5. Végül kend meg vele a lángost!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek