tóth gabi
A nyár egyik nagy kedvence a lángos, csakhogy, ha fogyókúrázol, akkor errõl bizony le kell mondanod, mert piszokul hizlal. Ennek azonban vége! Kicseréltünk néhány hozzávalót és már eheted is!
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt futtasd fel, egy kávéskanál cukorral. Amikor felfutott öntsd hozzá a sóval elkevert liszthez és zabpehelyhez, add hozzá a tojást, a maradék vizet és a kefirt, majd gyúrd össze. Ha szükséges adj még hozzá kefirt. Dagaszd be a tésztát, és tedd félre kelni kb 30-40 percre.
Majd amikor megkelt a tészta lisztezett deszkán nyújtsd ki és egy nagyszájú pohár segítségével szaggass körformákat, és a kezed segítségével formázd lángos formájúra, a közepe legyen vékony a széle vastagabb.
Felmelegített, bő olajban süsd ki – a kókuszolajat fel tudod használni legközelebb is sütéshez – de figyelj, nagyon hamar sül, és ne felejtsd el megforgatni.