Létrehozva: 2016.07.07.

Parádés megoldás: így lesz diétás a lángos

A nyár egyik nagy kedvence a lángos, csakhogy, ha fogyókúrázol, akkor errõl bizony le kell mondanod, mert piszokul hizlal. Ennek azonban vége! Kicseréltünk néhány hozzávalót és már eheted is!

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg Update vagy más diétás liszt
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 2 dl kefir
  • 1 tojás
  • 2,5 dl víz meleg víz
  • 3 dkg friss élesztő 0,5 dl vízben felfuttatva
  • fél evőkanál só
  • kevés kókuszolaj a sütéshez
  • Fogyókúra alatt nem kell lemondanod tiltólistán lévő  kenyérről, nokedliről, palacsintáról, ha a fehér lisztet az egészséges táplálkozás egyik fő jolly jokerével, a zabpehellyel helyettesíted. A zabpehelyliszt glikémiás indexe ugyanis jóval alacsonyabb, mint a fehér liszté.

    ELKÉSZÍTÉS:

    Az élesztőt futtasd fel, egy kávéskanál cukorral. Amikor felfutott öntsd hozzá a sóval elkevert liszthez és zabpehelyhez, add hozzá a tojást, a maradék vizet és a kefirt, majd gyúrd össze. Ha szükséges adj még hozzá kefirt. Dagaszd be a tésztát, és tedd félre kelni kb 30-40 percre.

    Majd amikor megkelt a tészta lisztezett deszkán nyújtsd ki és egy nagyszájú pohár segítségével szaggass körformákat, és a kezed segítségével formázd lángos formájúra, a közepe legyen vékony a széle vastagabb.

    Felmelegített, bő olajban süsd ki – a kókuszolajat fel tudod használni legközelebb is sütéshez – de figyelj, nagyon hamar sül, és ne felejtsd el megforgatni.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek