RETRO RÁDIÓ

Parádés megoldás: így lesz diétás a lángos

Parádés megoldás: így lesz diétás a lángos
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 07. 07. 16:15

A nyár egyik nagy kedvence a lángos, csakhogy, ha fogyókúrázol, akkor errõl bizony le kell mondanod, mert piszokul hizlal. Ennek azonban vége! Kicseréltünk néhány hozzávalót és már eheted is!

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg Update vagy más diétás liszt
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 2 dl kefir
  • 1 tojás
  • 2,5 dl víz meleg víz
  • 3 dkg friss élesztő 0,5 dl vízben felfuttatva
  • fél evőkanál só
  • kevés kókuszolaj a sütéshez
  • Fogyókúra alatt nem kell lemondanod tiltólistán lévő  kenyérről, nokedliről, palacsintáról, ha a fehér lisztet az egészséges táplálkozás egyik fő jolly jokerével, a zabpehellyel helyettesíted. A zabpehelyliszt glikémiás indexe ugyanis jóval alacsonyabb, mint a fehér liszté.

    ELKÉSZÍTÉS:

    Az élesztőt futtasd fel, egy kávéskanál cukorral. Amikor felfutott öntsd hozzá a sóval elkevert liszthez és zabpehelyhez, add hozzá a tojást, a maradék vizet és a kefirt, majd gyúrd össze. Ha szükséges adj még hozzá kefirt. Dagaszd be a tésztát, és tedd félre kelni kb 30-40 percre.

    Majd amikor megkelt a tészta lisztezett deszkán nyújtsd ki és egy nagyszájú pohár segítségével szaggass körformákat, és a kezed segítségével formázd lángos formájúra, a közepe legyen vékony a széle vastagabb.

    Felmelegített, bő olajban süsd ki – a kókuszolajat fel tudod használni legközelebb is sütéshez – de figyelj, nagyon hamar sül, és ne felejtsd el megforgatni.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.