tóth gabi
Az időjárás már kedvező egy finom, friss házi kovászolt savanyúsághoz, ám az uborka ára még brutális. Helyette viszont kipróbálhatod ezt a zsenge zöldséget...
Ha már tűkön ülsz, hogy végre kovászolhass, akkor a kovászos káposzta a legjobb választás! Ez a friss, zsenge idei zöldség nem csupán egészséges, ha így készíted el, de hihetetlen finom is. Az uborka egyelőre még nagyon drága ahhoz, hogy kovászolhass, a saját termésre még sokat kell várni, de, ha nem akarod nélkülözni addig se ezt az ízvilágot, akkor jöhet a kovászos káposzta. Boros Vali, a szabolcsi háziasszony máris eltette az első adagot; és akárcsak a többi receptjénél, most is elárulta a titkot, mitől lesz roppanós és finom. Ha szemfüles vagy, az első idei káposztákból már tudsz szerezni a piacokon; hiszen ennek a savanyúságnak a zsenge termés az egyik titka.
Az elkészítése nagyon hasonlít az uborkáéhoz, ráadásul akkor is beérik a lakásban, ha nincs odakint elég meleg. Önmagában fogyasztva hűsítő, frissítő élmény, de tálalhatod sült húsokhoz is köretként. Akárcsak a többi kovászolt zöldség, a vitamintartalmon túl a káposzta is egészségesebb így elkészítve, hiszen a fermentálás (erjedés) során olyan probiotikumok keletkeznek, melyek jót tesznek az egész szervezettel. Segíti az emésztést, támogatja az immunrendszert is, így nem csak az ízek miatt érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet.
Hozzávalók:
Elkészítés: