Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2022.03.05.

Ilyen puha és habkönnyű palacsintát még életedben nem ettél

Mennyei ez a palacsinta, elég egyszer megkóstolni, utána rendszeres vendége lesz a reggeliknek.

Szerző Sors Edina

Ezt a csupa hab palacsintát neked találták ki, ha szereted az édes finomságot. Reggelire nagyon szuper, ha megkóstolod, te is a rabja leszel. Készítheted gyümölccsel, porcukorral, mogyorókrémmel, de mézzel, szirupokkal, sőt fagyival is mennyei. 

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db tojás ( szétválasztva )
  • 1 ek tej
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 ek liszt ( 33 gramm)
  • fél tk sütőpor
  • 1,5 ek cukor

 

Így készítsd el:

  1. A tojássárgákat verd fel, add hozzá a tejet, majd a vaníliakivonatot, keverd össze alaposan. Szitáld át a lisztet és azt is add hozzá, valamint a sütőport is. Habverővel keverd össze.
  2. Verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá, mikor majdnem kemény már, akkor add hozzá a cukrot is.
  3. A kemény tojáshabot keverd kisebb adagokban a sárgához, úgy, hogy ne törd össze a habot. Keverd így hozzá, amíg egynemű sűrű tésztát nem kapsz.
  4. Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyél pár csepp olajat, melegítsd fel. Kis evőkanállal adagolva tegyél kis tésztakupacokat a serpenyőbe. Minden palacsintára szedj több merőkanállal a tésztából, hogy csúcsos, pufi palacsinták készüljenek belőlük.
  5. Ha készen vannak a palacsinta kupacok, fedd le a serpenyőt, 3 percig hagyd sülni, alacsony lángon. Majd vedd le a tetejét, és ismét adagolj hozzá a habból a kupacokra. Tegyél a palacsinták alá egy evőkanál vizet is, majd ismét fedd le őket 1 percre.
  6. Fordítsd meg óvatosan a palacsintákat, adj még alájuk egy kis vizet, fedd le a serpenyőt, és 3 percig süsd őket.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek