Ezt a csupa hab palacsintát neked találták ki, ha szereted az édes finomságot. Reggelire nagyon szuper, ha megkóstolod, te is a rabja leszel. Készítheted gyümölccsel, porcukorral, mogyorókrémmel, de mézzel, szirupokkal, sőt fagyival is mennyei.
Hozzávalók:
2 db tojás ( szétválasztva )
1 ek tej
1 tk vaníliakivonat
2 ek liszt ( 33 gramm)
fél tk sütőpor
1,5 ek cukor
Így készítsd el:
A tojássárgákat verd fel, add hozzá a tejet, majd a vaníliakivonatot, keverd össze alaposan. Szitáld át a lisztet és azt is add hozzá, valamint a sütőport is. Habverővel keverd össze.
Verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá, mikor majdnem kemény már, akkor add hozzá a cukrot is.
A kemény tojáshabot keverd kisebb adagokban a sárgához, úgy, hogy ne törd össze a habot. Keverd így hozzá, amíg egynemű sűrű tésztát nem kapsz.
Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyél pár csepp olajat, melegítsd fel. Kis evőkanállal adagolva tegyél kis tésztakupacokat a serpenyőbe. Minden palacsintára szedj több merőkanállal a tésztából, hogy csúcsos, pufi palacsinták készüljenek belőlük.
Ha készen vannak a palacsinta kupacok, fedd le a serpenyőt, 3 percig hagyd sülni, alacsony lángon. Majd vedd le a tetejét, és ismét adagolj hozzá a habból a kupacokra. Tegyél a palacsinták alá egy evőkanál vizet is, majd ismét fedd le őket 1 percre.
Fordítsd meg óvatosan a palacsintákat, adj még alájuk egy kis vizet, fedd le a serpenyőt, és 3 percig süsd őket.