kulcsár edina
Nem csak a gyerekek, felnőttek is imádják! Egyetlen apró praktikától lesz különleges és mutatós ez a teljesen hétköznapi desszert...
A palacsintát nem lehet megunni: lehet túrós, kakaós, mogyorókrémes, és házi lekvárral is isteni. Egy apró trükkel fel lehet dobni, hogy nem csupán mutatós, de egészséges is legyen: a vörös palacsinta a céklától kapja a színét, de egyáltalán nincs cékla íze – viszont igazán különleges látványt nyújt a tányéron. Akár reggelire, akár desszertnek is elkészítheted ezt a finomságot, ami tökéletesen cukormentes, így a diéta alatt is fogyaszthatod. A palacsinták színezése régóta jelen van a konyhákban, ám sokan tartanak az ételfestékektől – számukra jó hír, hogy a céklától is halványpiros színt kap, ráadásul sokkal egészségesebb így, mint színezékkel. Nem csoda, hogy egyre többen kattannak rá erre az ételkülönlegességre. Mutatjuk, hogyan készül a vörös palacsinta!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A vörös palacsinta készülhet amerikai módra is: vagyis nem muszáj vékonyra sütni a tésztát, és feltekerni. A masszát ehhez keverd sűrűbbre, mint a feltekerős palacsinta esetében, tegyél bele 1/2 mk sütőport, majd adagonként süsd ki forró olajban. Keverhetsz a tésztába almát, tálalhatod vajjal, porcukorral, édes öntettel vagy lekvárral.