RETRO RÁDIÓ

Így lesz újra ragyogó az összes serpenyő és tepsi!

Így lesz újra ragyogó az összes serpenyő és tepsi!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 12. 26. 08:10

Mindenkinek van otthon egy olyan tepsije, amelyen már vastagon áll a ráégett kosz, mégis sajnálja kidobni. Most megmutatjuk, hogyan lehet minden ugyanolyan ragyogó, mint az új.

Csillogni fog a sütőlap

Már megsült rajta száz adag keksz és hús, és elképzelni sem tudod, hogyan vakarhatnád le róla az odaégett réteget? Keverj össze egy kis szódabikarbónát és ecetet, majd miután megszűnt a pezsgés, kend szét a pasztát a sütőlapon. Hagyd rajta egy éjszakán keresztül, végül pedig súrold le alaposan.

Megtisztul a jénai

Amikor a jénai edény bebarnul, ismét a szódabikarbónáért kell nyúlnod: márts bele egy nedves fogkefét a szódabikarbónába, majd az általában használt mosogatószeredbe, és dörzsöld át az edényt. Hagyd hatni a pasztát 20 percig, majd gyűrj össze egy darab alufóliát, és azzal is dörzsöld át az edényeket. Olyanok lesznek, mint az újak!

Segít a krumpli

A rozsdás öntöttvas serpenyők tisztításához egy fél krumplira, némi durva sóra és egy kevés olajra lesz szükséged. Mártsd bele a krumpli vágott felületét a sóba, és körkörös mozdulatokkal dörzsöld tisztára a serpenyőt. Végül töröld át olajos papírtörlővel.

A szalonna is szuper tisztítószer

Miután acéldörzsivel lesúroltad a rozsdát az öntöttvas serpenyődről, kend ki szalonnabőrrel, majd tedd be a 120 Celsius-fokos sütőbe, és 2-4 órán keresztül süsd rá a zsírt. Természetesen csak akkor próbálkozz ezzel, ha a serpenyőd nyele bírja a hőt!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.