
Bár a húsfélék sokáig elállnak a fagyasztóban, nem árt résen lenni, hiszen akár súlyos ételmérgezést is kaphatunk, ha túl sokáig hagyjuk bent őket.
A nagybevásárlások során a legtöbb háztartásban több adag nyers hús is kerül a fagyasztóba – és gyakran megesik, hogy ottfelejtődnek ezek az alapanyagok. Bár a fagyasztás az egyik legbiztonságosabb tartósítási mód, nem árt odafigyelni arra, hogy meddig lehet fagyasztva tárolni a húst; hiszen a végtelenségig nem őrzi meg a minőségét, és ha lassabban is, de a fagyasztott dolgokban is szaporodnak a baktériumok.

A hús fajtájától is függ, hogy meddig lehet eltartani a mélyhűtőben, de az mindegyikre igaz, hogy érdemes felcímkézni őket, amikor betesszük – így tudni fogjuk, mióta van odabent. Ezen kívül érdemes ezt a listát kéznél tartani, hiszen ebből kiderül, meddig lehet fagyasztva tárolni a húst.
- Egész csirke és pulykahús: 12 hónapig
- Darabolt baromfik: 9 hónapig
- Sertés-, marha-, borjú és bárányhús: 4-12 hónap attól függően, hogy melyik részt tárolod.
- Zsíros halak: 2-3 hónap
- Sovány halak: 6 hónap
- Hőkezelt húsok, például kolbász, szalonna, bacon: 1-2 hónapig
A legjobb azonban az, ha frissen készíted el a húst, rögtön a vásárlás után, és mindig akkora adagot vásárolsz, amennyi elfogy. Ha mégis fagyasztasz, érdemes az alapszabályokat betartani: vagyis mindig címkézd fel a mélyhűtőbe kerülő húsokat, és figyelj a lejárati időre!







