RETRO RÁDIÓ

Meddig lehet fagyasztva tárolni a húst? Ezt a listát mentsd el

Meddig lehet fagyasztva tárolni a húst? Ezt a listát mentsd el
Létrehozva2022. 03. 14. 09:20

Bár a húsfélék sokáig elállnak a fagyasztóban, nem árt résen lenni, hiszen akár súlyos ételmérgezést is kaphatunk, ha túl sokáig hagyjuk bent őket.

A nagybevásárlások során a legtöbb háztartásban több adag nyers hús is kerül a fagyasztóba – és gyakran megesik, hogy ottfelejtődnek ezek az alapanyagok. Bár a fagyasztás az egyik legbiztonságosabb tartósítási mód, nem árt odafigyelni arra, hogy meddig lehet fagyasztva tárolni a húst; hiszen a végtelenségig nem őrzi meg a minőségét, és ha lassabban is, de a fagyasztott dolgokban is szaporodnak a baktériumok. 

Fotó: Pixabay.com

A hús fajtájától is függ, hogy meddig lehet eltartani a mélyhűtőben, de az mindegyikre igaz, hogy érdemes felcímkézni őket, amikor betesszük – így tudni fogjuk, mióta van odabent. Ezen kívül érdemes ezt a listát kéznél tartani, hiszen ebből kiderül, meddig lehet fagyasztva tárolni a húst.

  • Egész csirke és pulykahús: 12 hónapig
  • Darabolt baromfik: 9 hónapig
  • Sertés-, marha-, borjú és bárányhús: 4-12 hónap attól függően, hogy melyik részt tárolod.
  • Zsíros halak: 2-3 hónap
  • Sovány halak: 6 hónap
  • Hőkezelt húsok, például kolbász, szalonna, bacon: 1-2 hónapig

A legjobb azonban az, ha frissen készíted el a húst, rögtön a vásárlás után, és mindig akkora adagot vásárolsz, amennyi elfogy. Ha mégis fagyasztasz, érdemes az alapszabályokat betartani: vagyis mindig címkézd fel a mélyhűtőbe kerülő húsokat, és figyelj a lejárati időre!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.