RETRO RÁDIÓ

Leszoknál a cukorról? Ezt az édesítőt soha ne edd helyette

Leszoknál a cukorról? Ezt az édesítőt soha ne edd helyette
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 05. 10. 13:20

Jó döntés, ha leállnál a cukorral - ha azonban mesterséges édesítõt használsz helyette, az rossz döntésnek bizonyulhat. Megmutatjuk, mivel érdemes helyettesíteni a cukrot, és mi az, amit inkább kerülj el messzire.

Jessica Spendlove ausztrál dietetikus szerint kétségtelen, hogy a finomított cukor nem egészséges étel. Ám a mesterséges édesítőszerek sem olyan egészségesek, amilyeneknek első látásra gondoljuk őket. Sok embernél ugyanis a steviával együtt gyomor- és bélrendszeri problémákat, például puffadást, görcsöket és hasi fájdalmat okozhat. Ám a szakember szerint nem lehetetlen úgy édesíteni az ételeket, hogy mind a cukrot, mind pedig az alacsony kalóriatartalmú édesítőszereket kihagyjuk belőlük.

A gyümölcsről például nem is gondolnánk, milyen jó édesítő. Ha például a süti tésztáját összenyomott banánnal, vagy leturmixolt datolyával édesíted, cukor nélkül lehet sokkal jobb az ízük.

A mesterséges édesítőszerek előnyeit gyakran hangsúlyozzák, míg a mellékhatásaikról sokkal kevesebb információ áll rendelkezésre, a kutatásokat gyakran a gyártó cégek finanszírozzák. Jessica Spendlove szerint, bár a finomított cukor valóban egészségtelen, a gyümölcsben és a tejtermékekben levő természetes cukrok fontos részei az egészséges étrendnek. A méz, vagy a juharszirup sem rossz megoldás, feltéve persze, hogy mértékkel használjuk. Ezekben ugyanis hasznos tápanyagok is vannak a cukortartalmukon kívül. Persze a mérték nagyon fontos, a természetes cukorpótlókból is a lehető legkevesebbet érdemes tartalmaznia az étrendünknek.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.