DIÉTA

Ez az egyszerű, magyar gyümölcs a sikeres fogyókúra titka

Egy új kutatás szerint napi egy alma nemcsak az orvost tartja távol, hanem a felesleges kilókat is. A héjastul megevett alma ugyanis képes szabályozni az étvágyat, és segíteni a fogyást.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Dr. Joanna McMillan, a kutatás vezetője szerint az alma azért fogyaszt, mert hosszú időre eltelít – ezt igazolja az a kutatás is, amely szerint az almát rendszeresen fogyasztók testtömegindexe kisebb, mint azoké, akik nem szeretik ezt a gyümölcsöt. Az új kutatások szerint az alma hatásának titka a rengeteg rost és antioxidáns hatású polifenol, de arra utaló jelek is vannak, hogy a rendszeres almaevés segíti a bélflóra egyensúlyának megtartását.

Hatásos gyümölcs

Az alma teljes hatásmechanizmusát egyelőre még nem sikerült feltárni, ám azt már kiderítették a tudósok, hogy a bélflórára gyakorolt jó hatása segít az egészség hosszú távú fenntartásában. Az alma ezen kívül a daganatos betegségek kockázatát is csökkenti, és védi a szív és az érrendszer egészségét. Az alma tápanyagai ugyanis segítenek visszafogni a “rossz” LDL-koleszterin szintjét, valamint az összkoleszterin-szintet, ez pedig csökkenti a stroke, a magas vérnyomás és más szívbetegségek kockázatát. A gyümölcs ezen kívül javíthat az erek rugalmasságán is. A daganatos betegségek közül pedig elsősorban a mellrák, a prosztatarák, a vastag- és végbélrák, illetve egyes nyirokrendszeri daganatok ellen védhet az alma.

Mi van benne?

Rengeteg antioxidáns, így nyugodtan tekinthető szuperételnek. A mérések szerint több antioxidáns hatású vegyület van benne, mint az antioxidáns-bombának tartott bogyós gyümölcsökben, a teában, a narancsban, a szőlőben vagy a banánban. Ezen kívül jó adag B- és C-vitamint, valamint rengeteg, a reggeli gabonapelyheknél is több rostot is találunk benne, amelyek mind hozzájárulnak a gyors és tartós fogyáshoz.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?