FITTFAZÉK

Zéró szén­hid­rá­tos csúcs­kaja: Karfi­ol­fa­latka az új di­é­tás őrü­let

Ké­szíts apró karfi­ol­go­lyócs­ká­kat va­cso­rára. Ez a zöld­ség egész­sé­ges és fan­tasz­ti­ku­san finom. Az egész csa­lád imádni fogja ezt az olasz íze­sí­tésű ételt.

Isteni, diétás vacsora receptet ismerhetsz meg. Gyors, egészséges szuperfinom zöldség falatkák, olaszos ízesítéssel. Egyszerű, mégis különleges.

Karfiolfalatkák

Fotó: YouTube
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze mandula tej
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/2 csésze mandula liszt
  • 2 tk fokhagyma por, vagy apróra vágott fokhagyma
  • 2 tk hagyma por vagy apróra vágott hagyma
  • 1 tk oregánó
  • 1/4 tk piros paprika
  • só, bors
  • 1 fej karfiol , apró virágokra szedve
  • 1/2 csésze apróra vágott mozzarella sajt
  • friss bazsalikom
  • Kókuszolaj

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. A tepsibe rakj sütőpapírt és locsold meg kókuszolajjal.

2. Egy nagy tálba keverd össze a mandula tejet, parmezánt, mandula lisztet, fokhagymát, hagymát, az oregánót, a piros paprikát és 1/2 csésze vizet. Sóval és borssal is ízesítsd. A keverékbe forgasd meg a karfiol virágokat.

3. Helyezd a karfiolokat a sütőbe és 20 percig süsd meg, amíg szép aranybarnára nem sülnek a karfiol virágok.

Eközben a címlapon

4. Vedd ki a sütőből a karfiolokat, rakj rájuk egy kevés marinara mártást és a mozzarellát, majd süsd tovább 2-3 percen keresztül.

5. Tálald a finomságot egy tányéron, helyezz rá bazsalikom leveleket, szórd meg piros paprikával. Fogpiszkálóval fogyaszthatod.

Jó étvágyat!