OTTHONKA

Szórj fa­hé­jat a szo­ba­nö­vé­nyekre és cso­dát látsz

Imád­juk a a fa­hé­jat a sü­te­mé­nyek­ben, és jó hasz­nát vesszük, ha meg­be­te­ges­ke­dünk. Az il­la­tos fű­szer­nö­vény azon­ban to­vábbi cso­dá­kat tar­to­gat. Ezt nézd!
  • Szerző: ripost

A fahéjnak finom az illata,csodás az íze, és rengetegsüteménybe használjuk. Azt viszont kevesen tudják róla, hogy az egzotikus fűszer remek segítség lehet a növények ápolásában. Kiváló gombaölőszer, kártevők ellen is hatékony, és még a gyökereztetésében is hasznát vehetjük.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gombaölő hatású

Egy púpozott kanál őrölt fahéjat keverj el 1 liter forró vízben, majd hagyd kihűlni. Öntsd az elegyet szórófejes flakonba és permetezd vele a beteg szobanövényeid levelét, szárát. A penész, vagy a gomba 1-2 nap alatt eltűnik a levelekről.

Elűzi a kártevőket

Ha a virágföldben hangyák is megtelepedtek, szúrj a földbe néhány egész fahéjrudat, majd a föld felszínét permetezd be fahéjas vízzel. Az erős illatú fűszernövény elüldözi és távol tartja a hangyákat.

Gyökereztetésre kiváló

A levágott hajtást kend be őrölt fahéjjal és tedd vízbe. Ha átülteted a növényt, akkor a virágföldbe szórj egy kevés fahéjat, amely segíti a növény gyökerének erősödését, és magát a gyökérzet kialakulását is. A gombaspórákat is távol tartja.

Gyógyítja a növényi sérüléseket

Ha átültetéskor, vagy öntözés közben letörik a növény szára a sérült részt kend be őrölt fahéjjal. Meglátod, hamar helyre jön a növényed.

Eközben a címlapon