FAZÉK

Sütés nél­kül ké­szül ez a trip­la­cso­kis álom­torta

A leg­fi­no­mabb cso­ko­lá­dé­torta, amit csak el tudsz kép­zeni. A leg­jobb benne, hogy hoz­zá­adott cukor nél­kül ké­szül. Már a lát­vá­nyá­tól is össze­fut a nyál a szád­ban. Bát­ran vágj bele, a videó se­gít­sé­gé­vel te is könnyen össze­üt­he­ted.

Mindenkinek szüksége van időnként csokoládéra, ami ízével feldobja az unalmas hétköznapokat. Ezzel a csokoládés remekművel bátran ajándékozd meg magad! Hidd el, megérdemelsz belőle egy-egy szeletet.

Triplacsokis álomtorta

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 20 dkg Oreo keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 84 dkg habtejszín
  • 15 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 12 gramm zselatin por
  • 60 ml hideg víz
  • cukrozatlan kakaópor vagy csokoládé forgács

1. Aprítógépben törd össze a kekszeket, add hozzá az olvasztott vajat és pépesítsd. Majd ezt a masszát simítsd egy nagyobb tortaforma aljába és tedd félre.

2. 4 gramm zselatint keverj össze egy kisebb edénybe a 20 ml hideg vízzel.

3. 12 dkg (1/2 csésze) habtejszínt önts az étcsokoládé darabokhoz, majd forró vízfürdő felett olvaszd meg. Keverd össze az előzetesen felmelegített zselatinnal.

4. 16 dkg (2/3 csésze) habtejszínt verj habbá és add hozzá az étcsokis-zselatinos masszát és elektromos habverővel jól dolgozd össze.

Eközben a címlapon

5. Simítsd a kekszes alapra a krémet és tedd 15-20 percre hűtőbe.

6. Ugyan így készítsd el a tejcsokoládés, majd a fehér csokoládés rétegeket.

Fotó: Pinterest

7. A legvégén, tálalás előtt szórd meg cukrozatlan kakaóporral vagy csokoládé forgáccsal.

Ezen a videón lépésről lépésre követheted a munkafázisokat.