MEDICINA

Rossz irány­ban fe­küdt szü­lés előtt a baba, így for­dí­totta meg az orvos

Má­so­dik gyer­me­két várta a te­xasi nő, és min­den­kép­pen ter­mé­sze­tes módon sze­re­tett volna szülni. Faros fek­vésű ba­bá­nál azon­ban ez le­he­tet­len. Or­vosa döb­be­ne­tes mód­szer­rel se­gí­tett rajta. Ilyet még nem lá­tott a világ! Videó!
  • Szerző: ripost

A texasban élő Vanessa Fisher már alig várta, hogy második gyermeke megszülessen. A hatalmas pocakkalegyre nehezebben mozgott, nem érezte magát jól, már eltelt a 36. hét is, de csak nem indultmeg a szülés.

Úgy döntött, elmegy a kórházba, pedig az intézménynek még a tájékát is szerette volna elkerülni. Az első szülése annyira nehéz volt és olyan rossz emlék maradt, hogy a másodikat természetes körülményekközött szerette volna világra hozni. Amikor bejutott a rendelőbe, az orvos azt mondta, farfekvéses a baba, de ezen ő tud segíteni. Kézzel fogja megfordítani. Az eljárás ugyan nem kellemes, de azt ígérte, sikerülni fog. Az orvos masszírozni kezdte Vanessa hasát, aztán óvatosan nyomkodni kezdte a megfelelő helyen. Láthatóan tudta, mit csinál. Hogy a módszer sikeres volt, az néhány perc múlva az ultrahangon is látszott. Vanessa boldogan hagyta el a kórházat és néhány nap múlva otthon lótusz-szüléssel hozta világra gyermekét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lótusz-szülés hívei szerint a kisbabának nagy sokkot és stresszt jelent, amikor elvágják a köldökzsinórt, ezért azt hagyni kell magától leszáradni és leesni. Ez a szülési mód egyre jobban terjed a természetes szülés hívei között Amerikában. Vanessának nagy szerencséje, hogy elkerülte a császármetszést és teljesült vágya, a természetes szülés.