POLITIK

Rossz emlék lehet az idei bécsi ka­rá­cso­nyi vásár

Az oszt­rák fő­vá­ros szi­go­rá­nak mi, ma­gya­rok is könnyen vesz­te­sei le­he­tünk. Pláne, ha a ka­rá­cso­nyi vásár meg­lá­to­ga­tása a cél.
  • Szerző: Ripost

Bécs belvárosába kizárólag egy speciális kártya kiváltásával hajthatnak be a buszok, a kontingens minden alkalommal maximum háromszáz lehet.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az előttünk álló adventi szombatokon reggel 6 és este nyolc óra között az engedéllyel nem rendelkező autóbuszok nem hajthatnak be az első, a hatodik, a hetedik, nyolcadik és kilencedik kerületbe – írja az autoszektor.hu az orf.at-ra hivatkozva.

A korlátozásokat azért vezették be, mert szombaton van a legnagyobb forgalom a karácsonyi vásárban, s ekkor vannak alakulnak ki a legnagyobb dugók is.

Emellett csökkenteni szeretnék a főváros levegőjének szennyezettségét, a százasával érkező autóbuszok ugyanis komoly megpróbáltatást jelentenek a város lakóinak.

Bécsben táblák is jelzik a szombati buszkorlátozásokat.

A behajtási engedélyek gyorsan elfogynak, így volt ez az első adventi szombaton, és a másodikra sincs már behajtásra jogosító speciális kártya.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A behajtási engedélyek Bécs város honlapján kizárólag online igényelhetők, áruk buszonkét 17.57 euró. Akiknek nem jut engedély, azok az Ernst Happel Stadionnál parkolhatnak, az itt leállított buszok után nem kell parkolási díjat fizetni.