KÜLFÖLD

Rend­kí­vüli ál­la­po­tot hir­det­tek a kö­zelgő tró­pusi vihar miatt

Egye­lőre a ka­ribi vi­dé­ken, Kuba és Me­xikó fö­lött ka­va­rog, de vár­ha­tóan hur­ri­kánná erő­sö­dik és szer­dán éri el Flo­rida part­jait a Mi­chael névre ke­resz­telt tró­pusi vihar. Rend­kí­vüli ál­la­po­tot hir­de­tett a kor­mányzó.
  • Szerző: Ripost

Michael névre keresztelték azt a trópusi vihart, ami egyelőre Kuba és Mexikó fölött kavarog, de várhatóan hurikánná erősödik és szerdán eléri Florida partjait. 

Az állam kormányzója, Rick Scott vasárnap este tartott sajtótájékoztatót Tallahasseeben, az állam fővárosában. Felhívta a figyelmet, hogy a viharzóna lassan mozog és rendkívül erős, életveszélyes. A kormányzó azt is elmondta, hogy a Nemzeti Gárda 500 tagját már mozgósították. A helyi önkormányzatok vezetőit is arra kéri, hogy készüljenek fel a viharra, ellenőrizzék tartalékaikat és eszközeiket, főleg az ivóvíz-, és élelmiszer-tartalékokra, valamint az áramkimaradás idején használt generátorokra figyeljen oda mindenki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tallahasseeben vasárnap megnyitották azokat az elosztóhelyeket, ahol a helyiek homokzsákokat kaphatnak a vihar elleni védekezésre – adta hírül az MTI.