MANI

Öt sze­ren­cse­szám kell az Ötös­lottó ötö­dik leg­na­gyobb fő­nye­re­mé­nyé­hez

Az Ötös­lottó 23 hetes hal­mo­zó­dás után 3 mil­li­árd 55 mil­lió fo­rin­tos fő­nye­re­ménnyel várja a já­té­ko­so­kat. Ha va­laki egye­düli nyer­tes­ként ta­lálja el mind az öt szá­mot, annak most szom­ba­ton az Ötös­lottó - 62 éves tör­té­ne­té­nek - ötö­dik leg­na­gyobb nye­re­mé­nye üt­heti a mar­kát.

Az Ötöslottó fennállása óta az eddigi legnagyobb pénzösszeget 2003-ban nyerte meg egy szerencsés sárvári játékos az eddigi leghosszabb halmozódás után. Ő 38 hét telitalálat-mentes időszakot követően több mint 5 milliárd forinttal gazdagodott. A Hatoslottó szintén nagy pénzösszeggel várja azokat, akik kedvet kaptak a lottózáshoz, hiszen az eddigi negyedik legnagyobb összeget, 1,3 milliárd forintot vihet haza az, aki vasárnap egyedül találja el a kihúzott 6 számot.

Az Ötöslottó 20 éve, egy októberi szombaton tett először milliárdossá egy szerencsés játékost. Az egyedüli nyertes nyereménye közel 1,1 milliárd forint volt akkor, amelyet érdekes módon nem kísért kiemelt médiafigyelem. Bár az ország lottólázban égett, ennek oka jórészt egy új lottójáték, a Skandináv lottó elindulása volt.

Ahogy biztos sokan emlékeznek arra a tavaly júniusi hétvégére, amikor egyszerre talált gazdára az Ötös- és a Hatoslottó főnyereménye. Akkor összesen több mint 2 milliárd forintot nyertek a helyes nyerőszámokat megtippelők.

A szerencse bárkit megtalálhat, így érdemes még a héten beikszelni azt az 5-6 számot, amelyek akár életre szóló szerencsét hozhatnak.