MEDICINA

Nincs kedved a szexhez? Nyisd ki a hűtőt és ez azonnal segít

A sze­xu­á­lis vá­gyat nehéz mé­rics­kélni, hi­szen annyi min­den tesz hozzá, vagy vesz el be­lőle. Az af­ro­di­zi­á­ku­mok­kal kap­cso­lat­ban is meg­osz­la­nak a vé­le­mé­nyek - egye­sek mégis ál­lít­ják, hogy ha eze­ket eszed, meg­jön a ked­ved a han­cú­ro­zás­hoz.

Csípős ételek

A paprikás, csípős ételekben levő kapszaicin nemcsak a könnyeztető élményért felelős. Javítja az erek funkcióját, férfiakban pedig növeli a tesztoszteron hormon termelődését. Ezek együtt pedig könnyen vezethetnek a szexuális vágy növekedéséhez. Ráadásul a fűszeres ételek az élvezetért felelős endorfin termelődését is fokozzák.

Fotó. Pixabay
Fotó. Pixabay
Gyömbér

A gyömbért több kutatás is összefüggésbe hozta a férfiak javuló szexuális működésével. Könnyen lehet, hogy a gyömbérben levő enzimek azok, amelyek támogatják a nemi szervek működését. Ráadásul a gyömbér a menstruációs fájdalmakat is képes csökkenteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Görögdinnye

Nyári kedvencünkben rengeteg az olyan hasznos növényi tápanyag, például a likopin vagy a citrullin, amelyek képesek a híres kék tablettához hasonlóan ellazítani az ereket. Ráadásul nem csak a férfiakra van jó hatással, hanem a nők szexuális vágyát is növeli.

Fotó. Pixabay
Fotó. Pixabay
Csicseriborsó

Ez a hüvelyes tele van B6-vitaminnal, amely létfontosságú szerepet játszik az egészséges szexuális élet és libidó fenntartásában. A férfiaknál a tesztoszteron termelését is szabályozza, és mindkét nemnél részt vesz a jó közérzetért felelős dopamin termelődésében

Pisztácia

A pisztácia egészséges zsírsavai a véráramlást segítik, és ezzel veszik elejét a merevedési zavaroknak.

Fotó. Pixabay
Fotó. Pixabay
Banán

A banán nagyon gazdag káliumban, így képes egyenletesen tartani a vérnyomást, és segíteni az izmok működését. A lábikragörcsnek is elejét veszi – ez a kellemetlenség gyakori probléma a hálószobában.

Eközben a címlapon

Méz

A méz az energiaszintet növeli, így segít szexuális vágyhoz. Egyébként pedig rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz, amelyek többek között a nemi szervek egészségét is segítik.