Létrehozva: 2016.06.05.

Megdöbbentő titok: ettől lesz tökéletes a rántott csirkéd!

Nem is gondoltad volna, milyen meglepõ trükkön múlik, hogy igazán tökéletes legyen az elkészített husi.

Egy jó rántott csirke nem hiányozhat egyetlen asztalról sem: mindannyian imádjuk, és nem véletlen, hogy folyamatosan szeretnénk még különlegesebbé és még finomabbá tenni. Az igazán tökéletes rántott csirke titka viszont egyáltalán nem titkos adalékban és ördögi trükkökben rejlik, hanem megdöbbentően egyszerű apróságokban.

1. Időben elő a hűtőből

Ha azt szeretnéd, hogy ropogós és zamatos legyen a hús, akkor előre kell gondolkoznod. Na nem sokat, elég mindössze félórát! Felejtsd el, hogy a húst főzés közben előveszed a hűtőből és szinte azonnal a forró olajba rakod! A hideg hús hirtelen le fogja hűteni az olajat, így sokkal nehezebb, sőt szinte lehetetlen lesz a kívánt eredményt elérned. Vedd inkább elő félórával vagy 1 órával hamarabb a csirkét, hagyd, hogy szobahőmérsékletű legyen, ezután kezdj csak dolgozni vele.

2. Jól becsüld meg a lisztet

Ha már rántott csirkét választasz a menübe, akkor annak klasszikus fajtájával bizony együtt jár a fehér liszt. Ne most próbálj spórolni a liszttel, ne rázogasd le a panírozás közben a felesleget, inkább örülj neki, ha minél több megtapad a húson - ez fogja ugyanis biztosítani az extra roppanós réteget.

3. Hagyd inkább az olívaolajat

Az olívaolaj egészséges és finom, de a rántott csirkéhez használj inkább klasszikus étolajat. Akkora mennyiségű olaj kell ugyanis ehhez az ételhez, hogy az extraszűz olíva használata kész pénzkidobás. Ráadásul ezen a hőfokon még kesernyéssé is válhat az íze, ezért aztán tényleg jobb is elkerülnöd.

4. Ne használj papírtörlőt! De tényleg ne!

Te is hallottad már biztosan azt a tippet, hogy elkészülte után az ételt tedd papírtörlőre és itasd fel vele a fölösleges zsiradékot. Ezt felejtsd inkább el! Ezzel a felitatással meg fogod puhítani a ropogósra tervezett panírt, belemasszírozott a felső rétegbe a gőzt, nem jó megoldás, hidd el. Inkább tedd a sütő rácsára a húsokat, és hagyd néhány percig megdermedni-megszáradni a panírt. Alá tehetsz egy papírtörlőt is, hogy felfogd a lecsöpögő zsiradékot. Isteni lesz a végeredmény.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Elhagyom a terhes feleségemet: nem bírom elviselni, hogy nem takarít

hirtv.hu

Itt vannak a bizonyítékai annak, hogy milyen agresszívek az illegális migránsok + képgaléria

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

magyarnemzet.hu

Meleg futballisták forradalma a Bundesligában: tömeges coming out szerveződik

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk