FAZÉK

Kiderült a mesterszakács titka: így lesz világbajnok a tésztaszószod!

A "világ legjobbjaként" emlegetik ezt a tökéletes mártást. Mutatjuk a receptet!
  • Szerző: Ripost

Szinte mindenki rajong az olaszos ízekért, a finom, paradicsomszószos tésztákért, ráadásul egy ilyen étel tökéletes megoldás arra, hogy az egész család megnyalja a tíz ujját a hétvégi ebéd vagy vacsora után.

Sok trükk és fortély létezik, hogyan készül a legszuperebb mártás, de mi most megosztjuk veled a legtökéletesebb verziót, melynek csodájára jár a világ!

Marcella Hazan nevéhez köthető ez a nagyszerű recept. Az olasz származású séf és írónő számtalan receptkönyvet jelentetett meg, számtalan díjjal méltatták munkásságát, köztük több életműdíjjal is. Emellett pedig szakácsiskolában is tanította a fortélyokat, melyet New Yorkban nyitott.

Hogy mi a titka szerinte a tökélynek? Mindössze három összetevő: hagyma, vaj és paradicsom.

Na de lássuk a receptet, mely végtelenül egyszerű, mégis fenségesen finom! LAPOZZ!


  • 80 dkg hámozott paradicsomot kockázz fel

  • serpenyőben kezdj el olvasztani 5 evőkanál vajat

  • add a vajhoz a paradicsomot

  • adj hozzá egy hámozott, félbevágott hagymát

  • szórd meg egy csipet sóval

  • közepes lángon, fedő nélkül kb. 45 percig párold és főzd, időnként keverd meg, szükség esetén adj hozzá még egy csipet sót

  • távolítsd el a hagymát a mártásból, mielőtt a szószt a tésztára öntenéd

  • a tésztával keverd össze a szószt és ízlés szerint hintsd meg sajttal, esetleg néhány levél bazsalikommal is felturbózhatod tálalásnál.

Ilyen egyszerű a bámulatosan finom étel. Igen, rengeteg receptben fokhagymával, borssal, egyéb fűszerekkel dúsítják a paradicsommártást, de mégis legendássá, sőt a "világ legjobbjává" vált mára ez a fogás. Titka pedig éppen egyszerűségében rejlik. Hiszen az eredeti és hamisítatlan olasz konyha éppen letisztultságában annyira tökéletes.