FAZÉK

Sütni sem kell! Nem híz­lal a mi­ni­süti!

Utá­lod a pe­pe­cse­lést, sü­tö­ge­tést a kony­há­ban? Ezt az egy­szerű desszer­tet neked ta­lál­ták ki! Pláne, ha fo­gyó­kú­rá­zol, ebben ugyanis egy mor­zsá­nyi cukor sincs!

Málnás mini sajttorta (Knap Daniella receptje)

(Fotó: Knapp Daniella)
(Fotó: Knapp Daniella)
Tészta:

Krém:

  • 250g mascarpone

  • 1cs Update Vanilla Sweet porrá darálva

  • 1/2 kupaknyi Update Lovely Sweet édesítő

    Eközben a címlapon
  • 7g étkezési zselatin + kevés víz a feloldásához

Málnazselé:

  • 75g málna

  • 1 mk étkezési zselatin

  • 1/3 kupak Update Lovely Sweet édesítő

Díszítés: Néhány szem málna.

Így készítsd:

Az alaphoz a kekszet daráld finomra, add hozzá a mandulalisztet és az olvasztott vajat, keverd össze.  A kekszes alapot nyomkodd a mini sütőformák aljába és egy órára tedd hűtőbe így.

A málnazselét nyomkodd össze villával, add hozzá az édesítőt, illetve a zselatint és melegítsd össze. Minden kosárka aljába tölts a langyosra hűtött málnazseléből.

(Fotó: Knapp Daniella)
(Fotó: Knapp Daniella)

A mascarponét keverd simára az édesítőszerrel és a vaníliával. Kevés vízzel keverd ki a zselatint, melegítsd fel. A zselatinos léhez tegyél egy keveset a mascarponés krémből. keverd csomómentesre, majd forgasd bele az egész mascarponét.

(Fotó: Knapp Daniella)
(Fotó: Knapp Daniella)

Ezt a mascarpone krémet kanalazd a málnazselé réteg tetejére. Tedd a mini tortácskákat hűtőbe, néhány óra alatt szépen megdermed a krém.Mielőtt kiteszed az asztalra, néhány szem málnával díszítsd a sütik tetejét.