tóth gabi
Utálod a pepecselést, sütögetést a konyhában? Ezt az egyszerû desszertet neked találták ki! Pláne, ha fogyókúrázol, ebben ugyanis egy morzsányi cukor sincs!
(Knap Daniella receptje)
Tészta:
120 g darált diétás keksz (pl. Update)
15 g mandulaliszt
60 g olvasztott vaj
Krém:
250g mascarpone
1cs Update Vanilla Sweet porrá darálva
1/2 kupaknyi Update Lovely Sweet édesítő
7g étkezési zselatin + kevés víz a feloldásához
75g málna
1 mk étkezési zselatin
1/3 kupak Update Lovely Sweet édesítő
Díszítés: Néhány szem málna.
Így készítsd:
Az alaphoz a kekszet daráld finomra, add hozzá a mandulalisztet és az olvasztott vajat, keverd össze. A kekszes alapot nyomkodd a mini sütőformák aljába és egy órára tedd hűtőbe így.
A málnazselét nyomkodd össze villával, add hozzá az édesítőt, illetve a zselatint és melegítsd össze. Minden kosárka aljába tölts a langyosra hűtött málnazseléből.
A mascarponét keverd simára az édesítőszerrel és a vaníliával. Kevés vízzel keverd ki a zselatint, melegítsd fel. A zselatinos léhez tegyél egy keveset a mascarponés krémből. keverd csomómentesre, majd forgasd bele az egész mascarponét.
Ezt a mascarpone krémet kanalazd a málnazselé réteg tetejére. Tedd a mini tortácskákat hűtőbe, néhány óra alatt szépen megdermed a krém. Mielőtt kiteszed az asztalra, néhány szem málnával díszítsd a sütik tetejét.