FAZÉK

Így ké­szíts mennyei cso­ki­pu­din­got pu­ding­por nél­kül

Fe­lejtsd el a pu­ding­port, job­bat mu­ta­tunk! Ez az egyik leg­egy­sze­rűbb és leg­gyor­sabb desszert, ami lé­te­zik. Sely­me­sen sűrű az ál­laga, za­ma­tos az íze. El­len­áll­ha­tat­lan fi­nom­ság szinte pil­la­na­tok alatt.

Hozzávalók:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • ½  liter tej
  • 12 dkg cukor/ édesítő
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál csokoládé, vagy vanília kivonat
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így készítsd:

  1. Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját helyezd egy mélyebb tálba.
  2. Habverővel legalább 1 percen keresztül verd habosra.
  3. Keverj hozzá a kukoricakeményítőt és a tejet, majd keverd csomómentesre.
  4. Tegyél fel egy kis lábosban tejet, keverd hozzá a kakaóport és az édesítőt.
  5. Főzd, addig amíg forrni kezd, majd öntsd a tojásos keverékre, közben folyamatosan keverd a habverővel.
  6. Ha teljesen csomómentes, öntsd vissza a lábosba és főzd tovább, míg elkezd sűrűsödni.
  7. Zárd el alatta a gázt és keverj hozzá extra csokoládé, vagy vanília kivonatot.
  8. Öntsd tálkákba és takard le a tetejét folpackkal. Nem lesz bőrős a teteje, ha teljesen a pudingra nyomod a folpackot.
  9. Tedd hűtőbe 1-2 órára.

Tovább fokozhatod az ízeket, ha a puding alá kekszmorzsát teszel, vagy a tetejét csokidarával, vagy tejszínhabbal díszíted!