FAZÉK

Hi­he­tet­len új­don­ság, így ko­vá­szold idén az ubor­kát

Fan­tasz­ti­ku­san egész­sé­ges és íz­le­tes lesz idén a ko­vá­szos ubor­kád, ha egy apró dol­gon vál­toz­tatsz. Még erős nap­sü­tésre sincs szük­sé­ged. Mu­tat­juk ezt a szu­per egy­szerű re­cep­tet!

Hozzávalók: ( nagy üveghez )

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 2 kg kovászolni való uborka
  • 3 ek. rizs (éppen csak átmosva)
  • só 1 l-hez 2 ek.
  • víz
  • 2 csokor friss kapor
  • 3-4 gerezd foghagyma ízlés szerint

Így készítsd el:

1. Vágd be az uborkákat, szorosan tedd az üvegbe. Felforralt vízben keverd el a sót. A kaprot is dugdosd be az uborka mellé és a fokhagymát is.

2. Öntsd bele az üvegbe a sós vizet és a nyers rizst, a tetejére is tegyél még kaprot.

3. Fedd le egy kistányérral, tedd meleg helyre. A rizses uborkának nem kell sok napfény, csak meleg. 2-3 nap után, amikor opálos a lé, kóstold meg!

4. Ha késznek érzed, szűrd le a levet, és dobd ki a rizst.

Eközben a címlapon

5. Tedd kisebb üvegekbe az uborkát, és zárd le csavaros fedővel. Helyezd a hűtőbe, hetekig eláll.

Jó étvágyat!