HARCÉL

Gye­rek­nek ha­zud­ják ma­gu­kat a mig­rán­sok

Ren­ge­teg fi­a­tal fel­nőtt mig­ráns ha­zudja magát gyer­mek­nek Nyu­gat-Eu­ró­pá­ban, hogy hoz­zá­jus­son a lé­nye­ge­sen ked­ve­zőbb el­bí­rá­lás­hoz és a fel­nőt­te­ké­nél sok­kal jobb szo­ci­á­lis el­lá­tás­hoz.
címkék:
  • Szerző: B.L.

Az alábbi képeket a svéd sajtó a kormány jóváhagyásával tette közzé férfiakról, akik visszaélve azzal, hogy a biológiai életkorukat hitelesen megállapítani nem lehet, gyermekkorúnak hazudják magukat.

Saad Alsaud például a leggyorsabb 14 éves fiatalként híresült el, aki a futóversenyeken mindig legyőzi versenyzőtársait. A lap szerint ez nem csoda, hiszen úgy néz ki, mint a töb­biek apja...

EZT OLVASTAD MÁR?

Ahmad Farid pedig egy afgán migráns, aki saját bevallása szerint 16 esztendős. Bár erős borostája messziről virít, egy plüss jegesmedvét szorongat.

Ezekre a hazugságokra hívja fel a figyelmet Alexandra Mezher, akinek szociális gondozóként dolgozó lányát egy migráns késelte halálra nemrégiben.

Rémisztő, hogy a lányom gyilkosa 15 évesnek vallotta magát, közben 180 centi magas 

- mondta a gyászoló édesanya, aki szerint lánya gyilkosa ezzel a módszerrel akar enyhébb ítéletet kicsikarni a bíróságon.

Eközben a címlapon
címkék: