OTTHONKA

Fe­renc pápa le­bu­kott: Ezt a kávét sze­reti a szent­atya

Costa Rica-i lá­to­ga­tása során ki­de­rült, hogy a mé­lyen ka­to­li­kus or­szág rejti a leg­fi­no­mabb ká­vé­sze­me­ket - leg­alábbis erről tett ta­nú­sá­got Fe­renc pápa. Is­merd meg te is, mi­lyen ká­vé­ról van szó pon­to­san!
  • Szerző: F. E.

A híres Karib-tenger mellett fekvő Costa Ricát a világ legboldogabb országaként tartják számon. Mostantól azonban van még egy ok, ami miatt ezt a címet még inkább magukénak tudhatják lakosai.

Costa Rica az első közép-amerikai országok között volt, amely meghonosította a kávétermesztést és a világ legnagyobb kávétermesztői között tartják számon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kevesen tudják, de a világhírű costa ricai kávénak van egy egészen különleges rajongója, aki nem más, mint őszentsége Ferenc pápa!

A katolikus egyházfő legutóbbi, latin-amerikai  útján úgy üdvözölte Carlos Alvarado-t, az ország első emberét, mint a világ legjobb kávéját adó ország elnökét.

Carlos Alvarado pedig elérzékenyülten válaszolt:

"Köszönöm Ferenc pápa, hogy elismeri mindazt, amit Costa Rica kínál a világ számára!"

Az elnök hálája sem maradt el:  hatalmas doboznyi kávét ajándékozott a pápának.

Eközben a címlapon

A különböző típusú kávékat az ország különböző régióiból válogatták, de a csomag Costa Rica védőszentjének képét is tartalmazta. Biztos, ami biztos...