FITTFAZÉK

Ezt a cso­kis-meggyes muffint imádni fogod: fo­gyó­kú­rás álom­süti!

Íme, a bi­zo­nyí­ték, hogy a di­é­tá­ban nem kell le­mon­da­nod a fi­nom­sá­gok­ról! Ezt a cso­kis-meggyes sü­te­ményt ehe­ted reg­ge­lire, uzson­nára, sőt akár va­cso­rára is! Alig van benne szén­hid­rát, csep­pet sem hiz­lal!

Nemcsak az a jó benne, hogy cukor nélkül készül és így nem hizlal... Hanem az is, hogy isteni finom! Gyerkőcöknek szuper uzsonna a suliba, munkahelyre a legjobb nasi! Próbáld ki!

(Fotó: Knap Daniella)
(Fotó: Knap Daniella)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Knap Daniella receptje

Tészta:

(6db-hoz)

  • 25 g teljes kiőrlésű zabliszt
  • 40 g Update Master mix
  • 15 g holland kakaópor (20-22%-os)
  • 80 g lágy vaj
  • 20 g Update zero porrá darálva
  • 1 cs (20g) Update1 Vanilla sweet porrá darálva
  • 85 g tej
  • 2db M-es méretű tojás
  • 5g sütőpor

Töltelék:

Így készítsd:

Eközben a címlapon

1. A lágy vajat dolgozd össze a porrá darált édesítőszerekkel, lehetőség szerint használj robotgépet. 

2. Ehhez az alaphoz add hozzá egyesével a tojásokat, majd 3-4 részletben a lisztes-kakaós-sütőporos keveréket. Legvégül két részletben keverd a muffin tésztájába a tejet is - ehhez a művelethez egy fakanál is tökéletesen megfelel.

3. A masszát kanalazd bele a papír muffin papírokba, de a kosárkákat ne színültig, csak  félig töltsd.

(Fotó: Knap Daniella)
(Fotó: Knap Daniella)

4. Ezután Update csokidarabokat és muffinonként 2-2 szem meggyet is nyomkodj a masszába. Erre megint megint jöhet egy vékony réteg sütimassza. 

5. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben röpke 20 perc alatt készre sül. Isteni finom!

(Fotó: Knap Daniella)
(Fotó: Knap Daniella)

Tippek:

  • Fontos, hogy a tésztához vajat és ne margarint használj!
  • A vaj tényleg szoba hőmérsékletű legyen, mert csak így lehet jól kihabosítani
  • A mirelit meggyet kiolvasztás után csepegtesd le, hogy ne áztassa el a sütit. 
  • A sütőport ne adagold túl, mert deformáltak lesznek a muffinok.
  • A sütési idő sütőfüggő, figyelj, nehogy megégjen a tészta!