MEDICINA

Ez tör­té­nik a lá­nyok­kal, ha éj­sza­kára be­en­ge­dik a macs­ká­ju­kat az ágyba

Nehéz el­len­állni egy do­rom­boló ci­cus­nak, pláne, ha hí­ze­leg! Netán még az ágyadba is be­má­szik? Vajon nyu­godt szív­vel hagy­ha­tod ezt, vagy jobb, ha in­kább ki­tes­sé­ke­led a há­ló­szo­bá­ból?

A macskákról régóta tudjuk, hogy bár öntörvényű, mégis kedves és megnyugtató társak. Íme, 6 indok arra, hogy miért érdemes a cicáddal aludnod – persze csak akkor, ha minden oltást megkapott, és garantáltan egészséges.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
1. Jobb lesz a kapcsolatotok

A kutatások szerint a macskák sokszor jobban kedvelik a nőket a férfiaknál, és szeretnek minél több időt tölteni a gazdájukkal. Ha a cica veled akar aludni, az azt jelenti, hogy szeret veled lenni, az egy ágyban alvás pedig tovább mélyíti a gazdi-kedvenc kapcsolatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2. Segít feloldani a stresszt

Nem titok, hogy a macskasimogatás, és az állat dorombolása segít oldani a napi feszültséget. Ha veled alszik a kedvenced, hamar feloldódsz egy nehéz nap után.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

3. Elkerül a depresszió

A cica közelségének rendszeres, relaxáló hatása abban is segít, hogy hosszú távon elkerüljön a szorongás és a depresszió.

4. Jobban alszol

A nyugtató dorombolás abban is segít, hogy jobban aludj – legalábbis a kutatások arról árulkodnak, hogy akik együtt alszanak a macskájukkal, azok mélyebb alvásra képesek, így kipihentebben ébrednek.

Eközben a címlapon

5. Biztonságban érezheted magad

Az állatok kifinomult érzékei sokszor mentették már meg a gazdik életét, amikor figyelmeztették őket a veszélyekre – például a gázszivárgásra, vagy egyes egészségügyi problémákra. Vagyis, ha a macskád a közeledben van, nagyobb biztonságban is vagy, mintha egyedül aludnál.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

6. Úgysem tehetsz mást

A macskák makacsságáról órákig tudna mesélni minden gazdi. Ha kidobod a cicát az ágyadból, úgyis visszatér, vagyis jobb, ha nem ellenkezel, hanem beletörődsz.