FAZÉK

Ez a ro­po­gós pizza az idei nyár sztárja lesz: ké­szítsd gofri sü­tő­ben!

Óri­ási ötlet, fan­tasz­ti­kus újí­tás! Gyor­san és szu­per ro­po­gósra sül így a pizza. A leg­jobb, hogy még a gye­re­kek is meg tud­ják csi­nálni!

Pizzát ennél, de a kánikulában nincs kedved a sütőt járatni órákig? Akkor ezt a variációt neked találták ki!  Készíts pizzát kis adagonként gofrisütőben! A régi megszokott ízek új köntösben, ropogós tésztarácsok közé sütve! Egyszerűen imádni való! Pizzára fel!

Cseles pizza gofrisütőben

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 2,5 dl langyos víz

Így készítsd:

1. Keverj el a vízben 1 evőkanál lisztet és a cukrot, futtasd fel benne az élesztőt. Majd ezt a kovászt dolgozd össze a liszttel, az olajjal és a sóval. Addig gyúrd, míg sima lesz az állaga.

2. A begyúrt tésztát letakarva hagyd kelni legalább 34-40 percet.

Eközben a címlapon

3. A megkelt tésztát gyúrd át s nyújtsd ki. Arra figyelj, hogy a gofri sütő még fog lapítani a tésztán, ezért ne legyen túl vékony!

4. Szeleteld fel, pakold meg ízlésed szerinti töltelékkel. Minden második lapot hagyj üresen!

Fotó: Pinterest

5. Boríts üres tésztalapokat a töltelékesekre, a széleket próbáld összenyomkodni.

Fotó: Pinterest

6. Mehet is a töltött pizza a gofrisütőbe! A vaslapokat érdemes előtte átolajozni. Fontos, hogy már forró legyen a készülék, amikor beleteszed a pizzatésztát!

Fotó: Pinterest

7. Néhány perc és kész az isteni gofris pizza!

Fotó: Pinterest

Ilyen belül:

Fotó: Pinterest

Nagyon finom!

Fotó: Pinterest

Jó étvágyat!