
A természet ajándéka: Így készül a csalánfőzelék, kóstolgasd és élj 120 évig
Nagyanyáink még tudták, micsoda erő lakozik a csalán leveleiben! A természet ajándéka, hihetetlen áldásos az egészségre! A csalánfőzelék pedig istenien finom. A receptjét neked is ismerned kell!
Tavasz végén nincs is jobb immunerősítő, mint a csalánból készíthető ételek. Mind közül a csalánfőzelék a legízletesebb, kihagyhatatlan finomság. Az erdőben tömegesen megtalálod ezt a növényt, amelynek ilyenkor valóban zsengék a levelei. Korai szakaszában még halványzöldes, de már ilyenkor is hívogat, hogy leszedd őket. Tudni kell a csalánról, hogy csíp, épp ezért sokan meg sem merik közelíteni. De ne feledd, mennyire jó a szervezetnek a sok éltető anyag, amik a leveleiben rejlenek. Kiszárítva egész évben fogyaszthatod a teáját, de most az isteni főzeléknek jött el az ideje! Az a legfontosabb, hogy ha le szeretnéd frissen szedni, viselj hozzá kesztyűt, jó, ha viszel magaddal ollót és egy kosárkát is. Utána pedig el is készítheted belőle a szuper főzeléket. Íze megfőzve leginkább a spenóthoz hasonlít, így érdemes úgy is készíteni. Jó sok fokhagymával tudsz ráerősíteni!

Csalánfőzelék recept
Hozzávalók
- 1/2 kg csalánlevél
- 5 cikk fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 ek liszt
- 2 ek tejföl
- vaj vagy olaj, ízlés szerint
- só, bors
Így készítsd el:
- Mosd meg alaposan a csalánleveleket, és sós vízben főzd 3-5 percig, majd szűrd le.
- A megduzzadt leveleket vagdosd át.
- Olajon vagy vajon futtasd meg a lisztet, keverd bele a zúzott fokhagymát és engedd fel tejszínnel. Add hozzá az alaphoz az átvagdalt csalánleveleket, és ízesítsd sóval, borssal.
- Ha a főzelék még túl sűrű, akkor a főzőlével vagy egy kevés tejjel hígítsd még fel. Majd keverj hozzá 2 evőkanál tejfölt.
- Tojással, vagy virslivel tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Jó, ha tudod!
A csalán A-és C-vitaminban, vasban, káliumban, kalciumban és mangánban gazdag. Magas a proteintartalma. Enyhíti a reumás fájdalmakat, jó a húgyutaknak és a prosztatának.







