kulcsár edina
Fûszeres csirkemell krémes és pikáns szósszal. Percek alatt befalja a család!
A csirkesült ezúttal rozmaringos, mennyei falatokként omlik szét a szádban, ha kipróbálod ezt a receptet. Elkészítése egyszerű, mégis készülj fel rá, hogy függővé válik tőle a család. Az ízek harmóniája ugyanis teljesen új értelmet ad a csirke klasszikus ízének.
Hozzávalók:
A csirkemellhez
A mártáshoz
Így készítsd el
1. A csirkemellet alaposan dörzsöld be a sóval, borssal és fűszerekkel.
2. Serpenyőben, forró olívaolajon pirítsd aranybarnára a csirkét, míg kívül már kissé roppanós lesz, belseje pedig omlós marad. Vedd ki a serpenyőből és tedd félre egy tálba.
3. A fokhagymát, a mártáshoz való fűszereket tedd a serpenyőbe és futtasd át az olajon körülbelül 1 percig, míg elkezdi kiengedni az illatát.
4. Add hozzá a tejszínt vagy tejet, majd a sót és borsot, amikor pedig már forrni kezd, add hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Gyorsan és folyamatosan keverd, hogy homogén maradjon az állaga, várj kicsit, amíg besűrűsödik, s már kész is a mártás.
5. Tedd vissza a serpenyőbe a csirkét, forgasd át a még meleg szósszal, majd tálald zöldségkörettel, esetleg ízlésed vagy diétád szerint rizzsel, tésztával.