Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2015.07.28.

Elképesztően finom lesz a neszkávéd, ha így készíted!

Ha villámgyorsan akarod a feketét, a neszkávé a megoldás. Nem egy kulináris élmény, ez igaz, néhány trükkel azonban egész jól felturbózhatod. Figyelj csak!

Szerző Ripost

Kakaópor

A csokitól minden egy kicsit jobb lesz, még a neszkávé is. Mielőtt a forró vizet hozzáöntenéd, adj a kávédhoz 1/2 teáskanál instant kakaóport – és már el is készült a csokis mokka.

Vaj

Vajat a kávéba? Igen! Egy kis kocka enyhíti a kávé keserűségét, és selymes textúrával ajándékozza meg italod. De vigyázz, mert a koffein hatását is felerősítheti.

Fahéj

Remekül feldobja a kávé ízét, egyszerűen varázslatos karaktert ad neki. Keverj a kávéporhoz egy egész keveset, mielőtt a vizet hozzáöntenéd, majd adj hozzá tejet és cukrot vagy édesítőt. Végül a kész forró italod tetejét is szórd meg egy kevés fahéjjal.

Jég és tej

Ha szereted a frappucinót, otthon is könnyen elkészítheted. Egyszerűen turmixold össze a kávédat apróra tört jéggel, cukorral vagy édesítővel, valamint tejjel, majd szórd meg a tetejét kakaóporral. Esetleg adj hozzá egy kevés karamellöntetet. Itt pedig a legjegesebb jegeskávéval ismerkedhetsz meg.

Likőr

Ez nem épp a munkába indulás előtti változat, de az esti buli előtt beválhat: adj hozzá kávélikőrt, ír krémlikőrt, vagy whiskyt.

Tejhab

A felhabosított tej tökéletesen elfedi az instant kávé savasságát. Bársonyossá, teltebbé teszi a frissítő italt. Nem kell hozzá menő cappuccino-készítő gép, egy egyszerű, pár száz forintos, elemes tejhabosító is megteszi. Hidegen és melegen egyaránt feldobja a kávédat.

Alternatív édesítők

A cukortól édes és szelíd lesz a kávé, de próbáld csak ki mézzel, juharsziruppal, vagy cukrozott, sűrített tejjel! Garantált a siker! Nem fogsz csalódni akkor sem, ha kipróbálod kávéimádóknak ajánlott receptjeinket is!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek