tóth gabi
Ha villámgyorsan akarod a feketét, a neszkávé a megoldás. Nem egy kulináris élmény, ez igaz, néhány trükkel azonban egész jól felturbózhatod. Figyelj csak!
A csokitól minden egy kicsit jobb lesz, még a neszkávé is. Mielőtt a forró vizet hozzáöntenéd, adj a kávédhoz 1/2 teáskanál instant kakaóport – és már el is készült a csokis mokka.
Vajat a kávéba? Igen! Egy kis kocka enyhíti a kávé keserűségét, és selymes textúrával ajándékozza meg italod. De vigyázz, mert a koffein hatását is felerősítheti.
Remekül feldobja a kávé ízét, egyszerűen varázslatos karaktert ad neki. Keverj a kávéporhoz egy egész keveset, mielőtt a vizet hozzáöntenéd, majd adj hozzá tejet és cukrot vagy édesítőt. Végül a kész forró italod tetejét is szórd meg egy kevés fahéjjal.
Ha szereted a frappucinót, otthon is könnyen elkészítheted. Egyszerűen turmixold össze a kávédat apróra tört jéggel, cukorral vagy édesítővel, valamint tejjel, majd szórd meg a tetejét kakaóporral. Esetleg adj hozzá egy kevés karamellöntetet. Itt pedig a legjegesebb jegeskávéval ismerkedhetsz meg.
Ez nem épp a munkába indulás előtti változat, de az esti buli előtt beválhat: adj hozzá kávélikőrt, ír krémlikőrt, vagy whiskyt.
A felhabosított tej tökéletesen elfedi az instant kávé savasságát. Bársonyossá, teltebbé teszi a frissítő italt. Nem kell hozzá menő cappuccino-készítő gép, egy egyszerű, pár száz forintos, elemes tejhabosító is megteszi. Hidegen és melegen egyaránt feldobja a kávédat.
A cukortól édes és szelíd lesz a kávé, de próbáld csak ki mézzel, juharsziruppal, vagy cukrozott, sűrített tejjel! Garantált a siker! Nem fogsz csalódni akkor sem, ha kipróbálod kávéimádóknak ajánlott receptjeinket is!